Norge beroliger, Romania imponerer på kvinne-EM

Knapt slått for sin inntreden i EM, beroliget de norske håndballspillerne, doble tittelholdere, seg mandag for sin andre gruppekamp, ​​ved å enkelt vinne mot Tsjekkia 31 mot 17.

I Brest, to dager etter 33-32-nederlaget mot Tyskland, ble nordmennene tvunget til å vinne for ikke å sette sjansene deres til å komme seg gjennom denne første gruppefasen i fare.

Mandag ble de regjerende viseverdensmesterne holdt uavgjort 2-2 av tsjekkerne i åtte minutter, før de viste frem håndballferdighetene sine for å vinne logisk, med en ledelse på 14 mål.

I pivotrollen avsluttet Heidi Loke kampen med seks mål, kampens toppscorer med lagvenninnen Malin Aune.

I denne gruppe D tok rumenerne ledelsen takket være sin meget fine seier mot tyskerne 29 mot 24.

Bronsemedaljevinnere ved verdensmesterskapet i 2010 og EM 2015 hindret rumenerne de tyske angrepene, takket være keeperen Denisa Dedu, som gjorde 13 redninger (av 35 skudd). De har fire poeng, mot to for Norge og Tyskland.

Onsdag må Norge vinne mot Romania, for ikke å gå inn i andre gruppespill med null poeng (resultatene mot de kvalifiserte lagene beholdes), noe som ville komplisert oppgaven med å nå semifinalen.

På sin side må tyskerne slå tsjekkerne for å se Nancy, vertsbyen for deres andre gruppefase.

I gruppe C vant Nederland sin andre kamp i Montbéliard, og vant 28-27 mot de spanske, kvartfinalistene ved de olympiske leker i Rio sommeren 2016, på slutten av spenningen.

Kampen var uavgjort til de siste sekundene, med to lag som aldri klarte å åpne opp et stort gap, +3 ved pause for Nederland, +2 for Spania med fem minutter igjen.

Spanjolene trodde de hadde sikret poenget med uavgjort med en suveren rukulett fra Silvia Navarro Gimenez for å utligne til 27 alle femten sekunder etter gangen. Men det var uten å regne med en missil fra Lois Abbingh på frispark i siste sekund, og et mål tildelt av dommerne etter å ha sett videoen.

Med denne suksessen (28-27) er nederlenderne i en sterk posisjon med fire poeng.

03.12.2018 23:03:14 – Brest (AFP) – © 2018 AFP