Norge bekymret for angrep i Sudan

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt fordømte nylige angrep på sivile i Sudan. Hun er også bekymret for at boligen til den norske ambassadøren i Khartoum ble truffet av en granat i helgen.

Huitfeldt ba begge sider om å «umiddelbart avslutte kampene og finne en fredelig løsning». Hun bekreftet at ambassadørens hus var blant de bombede stedene. «Ambassadøren ble ikke skadet, men hendelsen forårsaket skade på eiendom,» sa Huitfeldt. «Vi har ingen grunn til å tro at ambassaden var målrettet. Hun la til at bombingen likevel var «en kilde til alvorlig bekymring og at vi vil følge saken nøye».

Tre FN-arbeidere er drept i kamper mellom regjeringsstyrker i Sudan og den paramilitære styrken RSF, som har blitt anklaget for massakrer i Darfur og politiske attentater. Norske hjelpeorganisasjoner Kirkens Nodhjelp (Norsk Churd Nødhjelp) og flyktningetaten Vingene til et fly følte seg tvunget til å stanse all aktivitet i Sudan så lenge kampene varte.

Tirsdag gjentok fru Huitfeldt sine oppfordringer angående sikkerhetssituasjonen, inkludert for alle diplomater tilstede i landet. Hjemmet til en annen norsk diplomat ble også bombet i går og i dag, og en vakt ble skadet. Norge har lenge vært involvert i fredsbevarende innsats og humanitær bistand i regionen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *