Norge. Anti-islam ekstremist påkjørt i bil etter brent Koranen

Etter en jakt på motorveien ble lederen av en norsk anti-islam-ekstremistgruppe lørdag gjenstand for et spektakulært bilangrep, få minutter etter å ha brent en koran i en forstad til Oslo.

Norsk politi har bekreftet at de pågrep to personer, inkludert føreren av bilen som er siktet for bevisst å ha krasjet inn i 4×4-en til Lars Thoren, leder av den radikale gruppen «Stopp islamiseringen av Norge» (Sian), inntil han til slutt snudde ham på tak.

De fem passasjerene ble lettere skadd og en av dem måtte fraktes til sykehus, ifølge politiet.

Flere timer live på Facebook

I en video som viser hele hendelsen, filmet av et følgerteam og lagt ut på Facebook, kjører Lars Thoren og andre aktivister først til Mortensrud, en forstad til Oslo hvor det bor et stort muslimsk miljø. . En håndfull aktivister plasserte deretter en brennende Koran midt i et lite veiskille, og vekket raskt reaksjoner fra innbyggere som prøvde å slukke flammene.

Scenen utløste raskt en liten folkemengde og protester, inkludert en kvinne som tok tak i askeboken mens hun spottet anti-islam-aktivister, før hun satte seg i passasjersetet på en grå Mercedes. Den kamuflasjefargede 4×4-en til anti-islam-militantene forlater deretter åstedet. Men noen sekunder senere blir han forbikjørt av den grå Mercedesen, som først treffer ham lett på påkjøringsrampen til motorveien.

Etter åpenbart å ha prøvd å stoppe 4×4-en ved å gjøre ham til en fiskehale, starter Mercedesen, hvis sjåfør vi ser kort rope, igjen i jakten på å til slutt treffe ham i høy hastighet. De radikale militantenes kjøretøy snurret av på E6-motorveien og veltet og havnet på taket.

Videoen, som ble skutt live i flere timer på Facebook, viser deretter sympatisører som redder de fem passasjerene som trekker seg smertefullt ut av kabinen frem til politiets ankomst.

– Vi har all grunn til å tro at Sians bil ble rammet med vilje, sier Oslo-politiet i en uttalelse. Sjåføren, tiltalt for «forsettlig kollisjon og forsøk på grov vold», ble arrestert, samt passasjeren.

Hendelsen kommer en uke etter en dødsskyting i Oslo sentrum, av etterforskerne ansett for å være en «islamistisk terrorhandling», som skapte store følelser i Norge.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *