Norge. Angrep i Kongsberg by. Nye fakta

Angrepet fant sted onsdag kveld i byen Kongsberg i Sørøst-Norge, om lag 80 km fra Oslo. To personer ble også skadet i angrepet, inkludert en politimann.

«Politiet frigir denne informasjonen på grunn av en bølge av rykter på sosiale medier om personer som ikke hadde noe å gjøre med denne svært alvorlige hendelsen,» sa politiet i en uttalelse.

Norge. Angrep i Kongsberg by. Nye fakta

Den arresterte mistenkte kan ha handlet alene, sa lokale tjenester. Det er fortsatt ingen informasjon om det potensielle motivet for angrepet. Etterforskerne har fortsatt ikke avgjort om det var en terrorhandling. Mer detaljert informasjon er ventet senere torsdag.

– Den mistenkte samarbeider med politiet og gir detaljerte opplysninger om hendelsen – sier arrestantens advokat Fredrik Neumann til NRK. Dødstallet fra onsdagens angrep er det høyeste i Norge siden massakren på Anders Breivik i 2011 på øya Utoya. 77 mennesker døde i angrepet.

Kongsberg har rundt 28.000 innbyggere. innbyggere. Justisminister Monica Maeland beordret på sin siste dag i embetet politifolk over hele landet å bære våpen til enhver tid mens de var på vakt. Norsk politi er ikke bevæpnet til daglig, våpen oppbevares i politibiler eller på politistasjoner.

RadioZET.pl/PAP

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *