FOTO: Narvesens bror i Estland :: Dienas Bizness

Folk får det travlere, husholdningene blir mindre, så butikkjedene blir mer attraktive for det kommersielle segmentet av små butikker, som minner om gatekjøkken, hvor man tar kaffe, brød og salat på farten.

Dette forteller Tiia Ilves, leder i nærbutikken R-Kiosk Estonia AS, i et intervju med DB om trendene. I Estland, som i Latvia, har Rimi og Statoil nylig gått inn i småbutikksegmentet.

Den estiske R-Kiosken og den latviske Narvesen har samme morselskap: Reitan Convenience Group. Det er en norsk butikkjede som jobber med ulike merker – R-Kiosk i Estland, R-Kioski i Finland, Narvesen i Norge og Latvia, Narvesen og Lietuvos Spauda i Litauen, 7 Eleven og Pressbyrån i Sverige, 7 Eleven i Danmark og Norge . . «Merkene er forskjellige, men strukturen i selskapet er den samme, alt relatert til og rundt grunnleggende nødvendigheter,» forklarer T. Ilvesa.

Foreløpig er det meste av R-Kiosks omsetning sigaretter – ca 1/3. «Vi kan regne oss som den største butikkjeden, hvis vi teller med antall butikker, og de er til stede overalt og på veien for både bilister og fotgjengere å røyke vet hvor du finner dem,” forklarer T. Ilvesa.

Hele artikkelen Andre dyder, andre butikker lest i avisen 20. september Daglige aktiviteter.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *