Norge advarer: «La hvalrossen Freya være i fred, ellers mulig dødshjelp»

som rapporterer fiskeribyrå fra Norge. De seiler nå på en patruljebåt i havna for å overvåke situasjonen. Bilder av Freya-hvalrosser som klatrer i båter i denne havnen sirklet verden tidligere i sommer.

Til tross for flere advarsler, holder ikke folk avstand til dyret. Folk ville for eksempel prøve å ta på hvalrossen, og til og med svømme med den, sier en talsperson for etaten som er i kontakt med politiet. «Hun har blitt en attraksjon. Vår største frykt er at folk kan bli skadet.»

Flere farlige situasjoner har allerede oppstått.

«Hold avstand»

Det er også bekymringer om trivselen til Freya selv: «Hvalrossen får for lite hvile og fagfolkene vi snakker med anser henne som stresset».

Det er derfor tiltak kan settes inn, presiserer talspersonen. «Vi ser nå på andre tiltak, der dødshjelp kan være et reelt alternativ. I tillegg anbefaler vi igjen på det sterkeste at publikum holder avstand og ikke bader med dyret. For din egen sikkerhet, men også med tanke på dyrevelferd .»

Også i Nederland

Hvalross Freya svømte også rundt den nederlandske kysten en stund i fjor, og hvilte deretter på Zr.Ms-ubåten. Delfin i morseklassen.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *