Nordmennene gir ingen gave til det latviske hockeylaget; de må vinne kvartfinalen på egenhånd

Kamp av undergruppe B «Arena Riga» endte med resultatet 4:1 (3:0, 0:1, 1:0).

I det fjerde minuttet sørget Mareks Hrivīks for 1-0 for slovakene med et presist skudd fra hjørnet av mål, men i det åttende minuttet scoret Peters Cehlārik pucken som spratt i nettet. I det 14. minutt av første omgang, etter å ha skøytet på alle områder, sørget Roberts Lantoši for 3-0 for det slovakiske landslaget.

I det fjerde minuttet av andre periode gikk Thomas Berg-Paulsens pasning gjennom publikum foran mål og Markus Vikingstad hentet inn et mål. I tredje periode, 79 sekunder før slutt på ordinær tid, sendte Rihards Pāniks pucken i tomt mål – 4:1.

Stanislav Škorvanek satte 24 skudd i det slovakiske landslagsmålet, mens Henrik Heukelann satte 32 skudd i den andre enden av banen.

I undergruppe B er førsteplassen okkupert av Sveits med 18 poeng på seks kamper, etterfulgt av Tsjekkia med 13 poeng, Canada med 12 poeng, samt Slovakia og Latvia med 11 poeng. Slovakene, nå på fjerde plass, vant 2:1 i innbyrdes kamp.

Kasakhstan har sju poeng, Norge – seks, men Slovenia fikk ingen poeng, fordi disse landslagene allerede er ferdige med mesterskapet.

I mellomtiden slo Tyskland Frankrike 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) i Tammerfors i undergruppe A for å sikre en plass i kvartfinalen.

Alexander Ehl, Frederik Tifels, Jon Peterka, samt Daniel Fischbuch og Maximilian Kastner scoret mål for det tyske landslaget. Matthias Niederberger reddet alle 13 skuddene på mål for det tyske landslaget, mens tyskerne selv klarte 38 skudd.

I undergruppe A leder USA med 18 poeng på seks kamper, etterfulgt av Sverige med 17 poeng, Finland med 13 poeng og Tyskland med 12 poeng på syv kamper. Danmark ligger bak topp fire med åtte poeng på seks kamper, mens laget som allerede har fullført mesterskapet – Frankrike med fire poeng, samt Østerrike og Ungarn med tre poeng – ligger lenger bak.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16. neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å beseire Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *