Nordmenn styrker tilstedeværelsen i Saldus fylke


Produkter produsert av det norske selskapet «Karlsberg».

Annonsebilde

To produksjonsanlegg til norske selskaper «Karlsberg» og «Plast-Tech» ble åpnet i Saldus fylke, noe som gjør nordmenn til de største investorene på dette området.

Ved god helse

TOP 10 feil som hindrer deg i å gå ned i vekt: korriger dem og etter en måned – de første resultatene

TV24

Økonomen kaller summen av tusenvis av dollar som enhver økonomisk aktiv person bør ha «i lommen» som en krisepute

En cocktail

FOTO. Hvordan går det med prinsesse Kate Middletons bedring etter operasjonen?

Les andre artikler

Til sammen 20 norskeide selskaper er registrert i nærheten av Saldus.

I følge informasjon tilgjengelig i «Lursoft»-databasen var mer enn 260 personer ansatt i disse selskapene i 2017. Den totale årlige omsetningen til disse selskapene oversteg 28 millioner euro i 2017.

ANDRE SOM LESER NÅ

Selskapet «Karlsberg» ble grunnlagt i Norge på 1950-tallet, og har vært i drift i nærheten av Saldus siden 2002.

Selskapet, som i dag har 30 ansatte, produserer ikke-standardiserte mapper, produktemballasje, materialprøver og prøveemballasje, utendørsreklame og lager også studiomøbler for butikker.

Selskapet har en egen grafisk arbeidsavdeling som gir designutvikling og prosjektledelse fra idé til ferdigstillelse. Omsetningen til «Karlsberg» i 2018 nådde 1,9 millioner euro, nesten dobbelt så mye som året før.

«Åpningen av et nytt produksjonsanlegg vil gi moderne arbeidsforhold for ansatte, forbedre intern logistikk, øke selskapets produktivitet og svare på et større ordrevolum», forklarte eieren av selskapet, norske Ods Eriks Mare. , dagen produksjonsanlegget åpnet.

Neste år håper selskapet å øke omsetningen med ytterligere 30 %.

På den annen side har selskapet «Plast-Tech», med base i Saldus menighet, spesialisert seg på produksjon av glassfiberprodukter.

«På jakt etter land hvor kostnadene er lavere, kom vi til Latvia i 2000. Latvia var en god løsning for å starte en bedrift fordi det ligger nær de skandinaviske landene. Vårt valg til fordel for Saldum ble bestemt av tilgjengelighet egnede utleielokaler og god logistikk ,” forklarer bedriftseier Rūne Nielsens.

Utvidelsen av produksjonslokalene vil gjøre at selskapet, som i dag har 21 ansatte, kan doble arbeidsstokken. Selv om investeringene ennå ikke har båret frukter, sier gründeren at fremtiden ser lovende ut.

I 2017 nådde selskapets omsetning nesten 600 tusen euro og så en betydelig økning i 2018. Entreprenøren forventer at ved å åpne de nye produksjonslokalene og øke produksjonen vil omsetningsvirksomheten nå 3,4 millioner euro i 2019.

Temaer

RELATERTE ARTIKLER

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *