Et trekk for å spille for Sveits mot Norge – rts.ch

Tirsdag i Hamilton (kl. 10.00/RTS 2), møter Sveits Norge for sin andre kamp i verdensmesterskapet i 2023. Slått 1-0 av New Zealand, den første kvinnenes Ballon d’Or i historien (2018) Ada Hegerberg og hennes lagkamerater vil være opptatt av å heve listen.

Helvetianerne er godt klar over å utfordre en kvalitetsmotstander som kan stole på talentfulle individer. «Det blir en vanskelig kamp. Norge tapte sin første kamp. Hun må vinne«, analyserer midtbanespiller Seraina Piubel, målscorer mot Filippinene.Et andre mål mot Norge? Det viktigste er at laget vinner.» legger den unge Zürich-beboeren til, som har i bakhodet at en suksess etter all sannsynlighet bør kvalifisere Sveits til 16-delsfinalen.

Det blir en annerledes kamp med en helt annen intensitet.

Inka Grings, Sveits-trener

Håndtert fysisk og i spillet av New Zealanderne, forblir skandinavene likevel gruppens favoritter, på papiret overlegne Sveits. «Det blir en annerledes kamp med en helt annen intensitet«, spår trener Inka Grings. Stilt overfor Viking-armadaen har imidlertid sveitserne argumenter å komme med. De drar for det første nytte av selvtilliten de fikk under den første seieren mot Filippinene. Atmosfæren i laget ser ut til å være i god form. For det andre beviste de under EM 2022 i England at de visste hvordan de skulle heve spillenivået sitt for å konkurrere med de beste nasjonene.

Mot Sverige (2-1 tap), deretter Nederland (4-1 tap), ga de en respons verdig navnet i fjor sommer før de ga etter på slutten av kampen i disse to kampene. «Vi viste at vi kan spille godt mot store nasjoner«, enig Meriame Terchoun.»Men du må være i stand til å gjøre det gjennom hele kampen, forbli klar til slutten.«

La deg inspirere av Euro 2022

Det er derfor opp til Helvetii å bevise at de har lært leksjonene fra disse tidligere skuffelsene. Nordmennene vil også være under press siden de blir slått ut dersom de blir slått og New Zealand slår Filippinene. Da ser det ut til at skandinavene ennå ikke har funnet en ekte kollektiv sjel og kan ikke stole på mange sikkerheter.

Hvis Grings-spillerne klarer å tåle den fysiske påvirkningen som skandinavene garantert vil påføre i starten av kampen, for å opprettholde tvilen blant motstanderne så lenge som mulig, vil de ha et kort å spille og kan godt få en god, eller til og med et veldig godt resultat mot Norge. Et lag som definitivt er finalist i det første verdenscupen i 1991, verdensmester fire år senere, med nåværende trener Hege Riise på banen, som har kvalifisert seg til de ni siste etappene i historien og aldri har mislyktes bare én gang i å unnslippe gruppespillet, i 2011. Men et lag med et fortsatt skjørt kollektiv.

Hamilton, Ludovic Perruchoud

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *