«Nordmenn Dajta Morawiecki». «Bedre overlate saken til Sasin.» Kommentarer etter statsministerens bemerkninger | Politikk

statsminister Mateusz Morawiecki lørdag 21 I mai møtte han ungdom innenfor rammen av National Youth Dialogue Congress. Regjeringssjefen svarte på spørsmålene som hovedsakelig gjaldt krig i Ukraina og viser til Norge.

Du kan lese mer om krigen i Ukraina på hjemmesiden Gazeta.pl

Ifølge Morawiecki vil Norge, ved å handle råolje og naturgass, kunne nyte godt av «overfortjeneste» på over 100 milliarder euro. Så appellerte han: «Skriv til dine unge venner i Norge. De bør dele dette overskuddet, denne gigantiske fortjenesten.»

Morawiecki om Norge: De bør dele overfortjeneste

Morawiecki snakket med nordmennene. «I konkurransen om årets dumhet slo han Kowalski og Suski»

«Opprop til nordmennene er å få kontrakter for nordmannen gassat regjeringen ikke fikk for Baltic Pipe? Til slutt vil det vise seg at regjeringen vil kjøpe russisk gass fra Nord Stream via en omvendt strøm fra Tyskland. Slik er diversifiseringen ved PiS «- kommenterte ordene til statsministeren, talsmann for Civic Platform, Jan Grabiec.

«Hvis PiS-myndighetene har til hensikt å forhandle en gasskontrakt med Norge på den måten Mateusz Morawiecki presenterte i går, ville det være tryggere å overlate saken til minister Sasin. Han har mange konvolutter for disse brevene til unge nordmenn, og de vil velge vår president samtidig,» sa MEP Marek Bar.

Statsminister Mateusz MorawieckiNorsk ekspert på Morawiecki: Verbale angrep i regjeringens genetiske kode

I følge Janusz Lewandowski, et medlem av Europaparlamentet, overgikk Morawiecki «uventet parlamentsmedlemmene Kowalski og Suski i årets dumhet-konkurranse». «Norge trives med krig og bør dele overskuddet. La henne begynne med sin egen families «overskudd» på Twitter, tvitret han.

«Herr statsminister, når vil Orlen dele sin gigantiske fortjeneste med folket» – spurte pressetalsmannen til Nowa Lewica i voivodskapet, Łukasz Kubiak. Andre politikere har skrevet i samme retning. «Kanskje vi burde begynne å skrive brev til statsministeren og hans kone for å dele eiendommen deres, fordi de er så «egoistiske og grådige» – kommenterte Joanna Scheuring-Wielgus, nestleder i Sejmen i Republikken Polen fra 8. periode. «Nordmennene gir Morawiecki, fordi alt gikk for valgkonvolutten og respiratorer» – la Krzysztof Brejza, medlem av Civic Coalition til.

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du setter inn penger på siden pcpm.org.pl/ukraina

Se videoen
Morawiecki til Sejmen: Vi kan holde denne pistolen mot hodet! Slik at polakkene ikke føler det

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *