Nederlandsk bonde kjører traktor til Nordkapp (og tilbake) for veldedige formål | NÅ

Bonden Paul Fontaine fra De Bilt kom onsdag hjem etter seks ukers reise med traktoren sin til Nordkapp i Norge. Til sammen reiste han 9000 kilometer. Med sin reise samlet han inn midler til kreftforskning, skriver RTV Utrecht Torsdag.

Fontaine la av gårde 21. juni og tilbrakte totalt fire hundre timer ved rattet på vei til det nordligste punktet i Europa. Ideen til reisen fikk han av en venn som ble diagnostisert med kreft.

Han likte turen, fortalte han RTV Utrecht. «Norge er så utrolig vakkert, jeg trodde ikke et land kunne være så vakkert. For vill natur og enorme fjell, overalt hvor du ser er det vann. Det var vakkert.»

Onsdag kom han tilbake akkurat i tide til sin femtiårsdag, i følge med hunden som fulgte ham gjennom hele turen. Venner og familie ventet på ham da han ankom hjembyen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye penger Fontaine har samlet inn. Aksjonen pågår fortsatt. Menneskene han møtte underveis gjorde stort inntrykk på ham, sier han. «I løpet av reisen min har jeg møtt mange mennesker som har måttet håndtere denne sykdommen. Jeg kunne ha veldig hyggelige samtaler om det, noe som gjorde at jeg følte meg enda bedre når jeg nådde målet mitt.»

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *