Mottatt idé: er skyr virkelig den beste yoghurten for idrettsutøvere?

Prøv det hjemme hos din sportsvenn. På øverste hylle i kjøleskapet hans står en gryte større enn en yoghurt stolt. Hennes navn ? Skyren. Denne drinken ble oppfunnet i Norge, deretter popularisert av vikingene på Island, og er en treningsavhengigs beste venn.

Hemmeligheten hans? Hans egen teknikk, som består i å tilsette melkesyregjæring til pasteurisert skummet melk, for så å fjerne mysen. Fremhevet for sine fordeler og superkrefter, spesielt for proteininntaket, dette meieriproduktet har nettopp blitt festet av UFC-Que Choisir på grunn av den høye prisen (fem ganger dyrere enn klassisk yoghurt)

En observasjon som presser oss til å revidere prinsippene våre: er skyr virkelig en supermat? For Pauline Gouth, ernæringsfysiolog for merkevaren DIJO, er svaret nyansert. Hvis skyr åpenbart har ubestridelige fordeler, bør du ikke satse alt på dette meieriproduktet.

Fordelene med skyr

Et godt proteininntak

Hvis det er idrettsutøvernes kjære, er det fremfor alt for proteininntaket. «I gjennomsnitt har den tre ganger mer protein enn klassisk yoghurt. Med andre ord, idrettsutøvere bruker det til å øke muskelmassen, men også for å tilfredsstille metthetsfølelsen», forklarer ernæringsfysiologen. Men listen over gode poeng slutter ikke der. «Skyr er også rikere på kalsium og har et veldig lavt fettinnhold, som er det som er interessant for folk som ønsker å ta hensyn til lipidinntaket.

Et alternativ til shakere

Med sitt gode proteininnhold kan skyr konkurrere med shakere. Et kultprodukt blant treningsabonnenter, shakeren – denne dosen av protein som skal konsumeres før eller etter en treningsøkt – er gjenstand for debatt blant fagfolk. «Ikke alle shakere er like, men noen bør virkelig kastes i søpla og kan få reelle konsekvenser for nyrene. Det er faktisk en standard for proteinnivåer – som er 0,89 gram per kilo – og hvis vi overskrider den, vil nyrene jobbe for hardt, noe som kan føre til nyreproblemer», presiserer fagmannen. Skyr er derfor et sunnere tilbehør enn proteinshakes.

Viktige næringsstoffer

Og hvis det var nødvendig med ett argument til for å sette skyr på rangering av supermat, er bidraget av viktige næringsstoffer et godt eksempel. Øverst på listen? Fosfor, vitamin B12 og til og med vitamin D. «Disse supernæringsstoffene er i større mengde i skyr, men det samme er størrelsen på dette meieriproduktet,» understreker Pauline Gouth.

Skyr, den beste yoghurten på markedet?

Stilt overfor alle disse fordelene er det umulig å ikke velge skyr som det beste meieriproduktet. «Hvis skyr er et veldig bra produkt for idrettsutøvere, er den vanligste feilen å bare stole på skyr. Det har absolutt mange fordeler, men mer klassisk yoghurt er også mat som skal integreres i spiserutinen din, forsikrer vår ekspert. «Du må dra nytte av fordelene med andre yoghurter og deres vitaminer. Ingenting er bedre enn å variere gledene, avslutter Pauline Gouth.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *