Mercedes-AMG C 63 S E-Performance, Citroën-logo

Den nye Mercedes-AMG C 63 S E-Performance, den nye logoen til den franske produsenten Citroën, et tilbakeblikk på bilnyhetene de siste dagene.

Mercedes-AMG C63 S E-Performance, tung

Mercedes sin sportsavdeling, AMG, feirer 55-årsjubileum og benytter anledningen til å gjøre sin revolusjon. Den går gjennom den nye C63, kalt S E-Performance. Under dette dynamiske navnet skjuler enden av dens berømte V8, erstattet av en 4-sylindret 2 l. forsterket av en elektrisk assistert turbolader. Kraftelskere taper ikke på det, siden nykommeren får 170 hk. 476 for den mekaniske delen og 204 for den elektriske enheten installert på bakakselen. Kontoen er god for denne høyytelseshybridiseringen, som tilbyr litt over 10 km i helelektrisk modus. Denne nye teknologien, uten sidestykke i kategorien, driver maskinen fra 0 til 100 km/t på 3,4 sekunder og kiler 270 km/t i toppfart, litt mindre for stasjonsvognversjonen. I dette tempoet, ikke sikker på å vise et annonsert forbruk mer enn rimelig. Spesielt siden bilen passerer 2,1 tonn.

Ny Citroën-logo, tilbake til fortiden

Hos Citroën er tiden tilbake til det grunnleggende. I hvert fall for logoen. I årevis har merkets identitet forsøkt å inspirere til moderniteten til kjøretøyene som produseres. Fra neste år henter han sin inspirasjon fra fortiden. Og selv ved opprinnelsen, å finne den berømte ovale og to enkle chevrons, som den første av merket i 1919. Litt nostalgi for tiende generasjon av denne logoen, uten tvil for å minne alle nykommere på markedet om rullende gjenstander som bil ble født før de nåværende oppstartene. Og det er Oli-konseptet, presentert denne uken, som er det første som ønsker dette fornyede bildet velkommen. Og det er bra, dette konseptet, 100 % elektrisk, foreskygger den nye stilen til Citroën.

Leapmotor T03, førstemann til mølla

En ny produsent er i ferd med å lande før årets slutt på det franske markedet. Leapmotor, et kinesisk merke, vil, som navnet ikke antyder, tilby T03. En bybil, elektrisk, som spiller i løpet av Twingo ZE og Dacia Spring, sikter mot en pris under 20 000 €-merket, økologisk bonus trukket fra. T03 har en blokk på 109 hk og annonserer en rekkevidde på 280 km. Originaliteten til nykommeren ligger i de første stegene i Europa, ikke i Norge, som vanlig, men i vår region takket være selskapet EVE, en importør fra Toulouse.

Årets bil, 3 franske biler i konkurranse

Hvert år på denne tiden øker spenningen blant produsentene. Feilen ligger hos de spesialiserte europeiske journalistene. De er ansvarlige for å kåre årets bil, hvis navn vil bli avslørt på terskelen neste vår. Den første listen over utvalgte modeller har nettopp falt. 45 biler på startstreken inkludert tre franske. Renault Austral, som du nettopp har oppdaget med Stéphane, og to produkter fra Stellantis-gruppen. Citroën C5 X, kvalifisert som en «skytepause» eller en «crossover», med et utvalg av anerkjent komfort, og Peugeot 408, en høybent coupé sedan, hvis markedsføring nettopp har begynt. Den siste franskmennen som vant den misunnede tittelen var også en produksjon av Løven. Det var 208, i 2020.

VW GEN.TRAVEL, i morgen

Dette er ikke helt en bil. Og ikke helt en VW heller. Det er en studie av hele Wolfsburg-gruppen som prefigurerer fremtidens mulige bevegelser. En nødvendigvis elektrisk fremtid, uten ytterligere detaljer for øyeblikket. Den merkelige designen mellom stor sedan og minivan er ikke den mest overraskende. Dette kjøretøyet, helt autonomt, er et alternativ til å reise med tog eller fly på kort og mellomlang bane. Et alternativ på første klasse, som har plass til fire personer om bord, og som kan benytte seg av turen til å slappe av eller jobbe, uten å bekymre seg for kjøring, det er heller ikke ratt eller pedal. Maksimalt nivå av autonom kjøring, en fremgang som vil glemme gleden ved å kjøre.

TEST / Smart #1, oppdagelse

Den nye Smart har samlet debatter siden den dukket opp. Debatt om navnet på bilen, mellom «Nummer 1», «nummer 1» eller «hashtag 1» og debatt om silhuetten. Ingen flere todørs mini-bybil, dronning av byer, gjør plass for SUV, Simon og spørsmålet.

INSO / City Transformer CT1, den sammenleggbare bilen

Det er kjøretøy som strekker seg i lengde. Dette er tilfellet med Audi Skysphere Concept som ble presentert for noen måneder siden. Og det er andre som kan øke eller redusere bredden. Dette er tilfellet med CT1, presentert som en «sammenleggbar» bil. Den israelske produsenten City Transformer spiller på løpeutstyr som kan gå fra 1,40 m til 1 m. I en bred posisjon, for peri-urbane reise og innsnevringer for å snike seg inn i byen. CT1 er selvfølgelig 100 % elektrisk, har en rekkevidde på 180 km og kan nå 90 km/t. Et morsomt, men dyrt leketøy. CT1 kan tilbys på våre veier om to år for i underkant av €20 000.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *