MAX World Cup i dag: De beste spillerne i verden konkurrerer, og hvem skal erstatte terrieren Daniëlle van de Donk?

Tilbake i kraft: MAX Dagens verdenscup. Etter verdensmesterskapet for menn i Qatar følger vi nå nøye prestasjonen til de oransje løvinnene, til tross for den betydelige tidsforskjellen med Australia og New Zealand. Våre analytikere Robbert og Hein diskuterer opp- og nedturene til fotballandslaget igjen. I denne episoden: natteravner igjen for kvartfinalen mot Spania, fredag ​​11. august 2023.

Eh: Vel, Robert, her er vi igjen. Den ene supermakten etter den andre er slått ut, men den oransje er der fortsatt. Har du allerede stilt inn alarmen for Nederland-Spania?

Robert: Hva trodde du, hva? Ja, som sist søndag før kampen mot Sør-Afrika (2-0)! Da ble våre damer behandlet ganske heftig umiddelbart etter avspark. Så jeg var lys våken på den tiden. Orange scoret heldigvis ganske raskt og jeg holdt meg våken. Men det så ut til at de selv ikke var så uthvilte som 1. omgang. Forhåpentligvis flyr de rett til Spania. Hva vet vi egentlig om LaRoja, de røde? Bortsett fra at Aitana Bonmatí var den store stjernen i denne minneverdige fem-takten mot Sveits (5-1)?

Eh: Jeg har virkelig lagt merke til denne Bonmatí, veldig ondskapsfulle slaktebevegelsen på den lille plassen. Så jeg tror vår beste keeper kommer til å ha det travelt igjen. Hvis du gir 5 åpne sjanser mot Sør-Afrika, kan du definitivt forvente 5 åpne sjanser mot Spania. Offensivt gjør motstanderen det bra, men på den andre siden: han ble fullstendig kontret mot Japan i gruppespillet, 4-0. Dette gir igjen muligheter for Orange.

Robert: Du skjønner, he. Også: hvordan har Spania prestert så langt i verdensmesterskapet…? Det er ikke en like fast verdi i turneringer som tidligere i USA, Tyskland eller Norge. Men det kan nå sies om disse topp 3 landene som ble eliminert tidlig, at tidligere resultater ikke gir noen garantier for fremtiden. Det kan bare være Spanias «revolusjonære verdensmesterskap» slik vi har kjent det. Og de har uansett verdens beste spiller i Alèxia Putellas. Vi sammenligner dette med Lieke Martens, som også fikk bære denne ærestittelen. Det er tilbake. Hun er den store inspirasjonen til sin største fan, kantspiller Esmee Brugts, som scoret 2 like flotte mål mot Vietnam for 1 uke siden. Hvis den venstre vingen begynner å snurre så bra igjen, så kan det definitivt være noe. Jeg savner imidlertid Vivianne Miedema, skadet. Jeg mangler en morder i forgrunnen.

Les også: Oransje løvinner i 16-delsfinalen: hvordan er veien til finalen?

Eh: For å trekke en sammenligning med fotball for menn: Spania vant bare en grand prix for første gang i 2008, men dominerte deretter fotballen i årevis. Med en gylden klasse av spillere, som også spilte sammen i årevis i FC Barcelona og Real Madrid. Vil vi se det samme med denne generasjonen av latinamerikanske kvinner når de krysser den terskelen? I tillegg utnytter han Brugts godt. Selv om det også er fare for at hun tenker for offensivt, og skaper rom bak. Vi så mot Sør-Afrika hvor farlig det kan være. Og foruten Miedema er også Danielle van de Donk, terrieren suspendert på midtbanen, fraværende. Kommer vi til å føle dette igjen, tror du?

Robert: Jeg tror det. Denne Van de Donk er litt som den stille styrken til Orange. Du vil ikke merke det før hun er der. Det gule kortet hans mot Sør-Afrika var ikke så smart, innrømmet hun glatt etter kampen. Samtidig var det også litt synd at hun skled så langt, etter å ha spilt ballen først. Uansett vil hans fravær merkes. Balansen på midtbanen kan bli forstyrret. Men landstrener Jonker vil nok klare å finne noe. Vi har selvfølgelig fortsatt Damaris Egurrola i utvalget. Det er vårt hemmelige våpen. Han er halvt spansk og kan «lytte» til motstandere. For balanse kan det være bedre å sette kantspiller Pelova i stedet for Van de Donk og legge til en skikkelig høyreback som Casparij.

Eh: Ja, det var virkelig et problem mot Sør-Afrika, med begge kantspillerne som ga plass, med fare for kontringer. Tør du å komme med en spådom? Jeg er fortsatt optimistisk og sier 2-1 til nederlenderen, Damaris vinnermål av alle.

Kvartfinalen i Spania-Nederland-VM kan sees på NSAnatt til torsdag 10. til fredag ​​11. august 2023. Avreisetiden i vertsbyen Wellington er 13:00, eller 03:00 i Nederland.

(Foto: David Gray/ANP)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *