Martin Tjotta: «Jeg hadde ikke forventet det da jeg dro fra Norge» – Nyheter

Leder fra første dag til siste, det var det Martin Tjotta klarte å oppnå på Van Rysel-Arden Challenge. Nordmannen var i stand til å forsvare sin gule trøye for å vinne den endelige klassifiseringen – på poeng – av det belgiske arrangementet, denne søndagen i Rouvroy (se rangeringer). «Før den andre dagen trodde jeg ikke at jeg kunne forsvare lederskapet mitt. Det var ikke lett å holde sin beste form i fem dager.»forklarer han til DirectVelo.

Den 21 år gamle løperen vurderer at han ikke gjorde noen feil under løpet. «Jeg har aldri hatt et fall eller en punktering. Det var også vanskelig å være plassert foran i pelotonen hele tiden. Heldigvis klarte jeg å ta gode spurter, spesielt 3. og 4. dag. Til siste runde denne søndagen tillot det meg å ta et mer komfortabelt gap og til slutt vinne den generelle klassifiseringen.».

LIÈGE-BASTOGNE-LIÉGE, HANS DRØMMES LØP

Fredagsrunden på Neufchâteau var, ifølge ham, det mest spente øyeblikket for ham og laget hans. «Det var et farlig utbrudd. Vi hadde ikke en veldig god daginnrømmer representanten for Ringerikskraft. Jeg fikk litt panikk fordi vi ville tette hullet. Heldigvis gjorde vi opp for det dagen etter, og jeg klarte meg bra. Jeg er veldig glad for det». Dette er den andre seieren på rad, i en samlet klassifisering, for Martin Tjotta etter Tour de Saône-et-Loire (les her). «Det overrasker meg, jeg hadde ikke forventet å vinne slik da jeg forlot Norge for tre uker siden. Jeg er veldig fornøyd med det, spesielt for laget som har prestert bra de siste ukene.»han gleder seg.

Den endelige vinneren av den 33. Van Rysel-Arden Challenge håper resultatene hans vil hjelpe ham å rykke opp i rekkene. Teamet hans, Ringerikskraft, har en sterk tilknytning til Uno-X-strukturen. «Jeg har ingen kontakt med dem ennå, men det ville vært flott å kunne bli med dem. Det er en drøm.». Og for å holde seg oppdatert er favorittløpet hans «Liège-Bastogne-Liège eller et løp av typen Ardennes. Jeg liker lange og vanskelige løp». Tilfeldighet eller ikke, april måned smiler til ham.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *