Litauen i verdensmediene Alkas.lt

Russlands krig i Ukraina fanget verdens oppmerksomhet de første månedene.

Ledere i demokratiske land, inkludert Litauen, fordømte umiddelbart russisk aggresjonog at krigen har pågått i mer enn seks måneder, støtter aktivt Ukraina og dets folk.

Når statsledere snakker om krig, får de oppmerksomheten til de mest innflytelsesrike mediekildene. Litauens stemme blir også hørt i verdensmediene, og ikke bare i sammenheng med Russlands krig i Ukraina.

Evalueringen av synligheten til Litauen i media i 13 mål utenlandske land, utført av avdelingen for strategisk kommunikasjon ved avdelingen for regjeringskommunikasjon ved regjeringskanselliet og landets institusjoner, viser at den største strømmen av viktig informasjon om Litauen i siste kvartal i år ble generert av rapporter om landets innenriks- og utenrikspolitikk, økonomi og turisme.

I tredje kvartal 2022 ble mer enn 26 000 registrert i utenlandske medier. meldinger som nevner Litauen.

Sammenlignet med I- og II-kvartalene i år ble landets synlighet når det gjelder antall faste meldinger redusert med 1,4 ganger, og dette var hovedsakelig påvirket av nedgangen i strømmen av sommernyheter og redusert oppmerksomhet rundt russekrigen i Ukraina , mot bakgrunnen som Litauen var tydelig merkbar.

De fleste omtaler av landet ble registrert i medieportalene til Tyskland, Storbritannia, Frankrike, og minst – i de nordiske landene (Danmark, Norge, Finland) og Israel. Denne listen over land har holdt seg praktisk talt uendret i to år.

Styringsdomenet (innenriks- og utenrikspolitikk) var i ledelsen når det gjelder antall rapporter.

Innflytelsesrike mediekilder med et bredt publikum har interessert seg for nyheter på dette området: MSN, The Washington Post. Bloomberg, Newsweek, Der Spiegel etc

Attraktiviteten til landets investeringsmiljø, fordelene ved oppstartsøkosystemet og landets attraktivitet for turister har også vært omtalt i utenlandske medier.

Litauisk flagg | foto lrp.lt

«Økonomiske nyheter dette kvartalet bidro hovedsakelig til å styrke Litauens image som en innovativ og trygg stat, og spre positive nyheter om landets investeringsmiljø.

Nyheter fra regionen utgjorde opptil 44,52 %. av alle meningsfulle innlegg med en positiv tone og 21,4 prosent. alle viktige rapporter om Litauen.

Dette viser at vår økonomi og investeringsmuligheter i landet er viktige temaer, selv i sammenheng med dagens geopolitiske utfordringer, sier Marius Gurskas, leder for strategisk kommunikasjonsavdeling.

Oppmerksomheten til utenlandske medier ble hovedsakelig tiltrukket av den proaktive kommunikasjonen til investeringsselskapet Invest Lithuania, som presenterte investeringsmiljøet i Litauen og oppnåelsen av investeringsattraksjon.

Han var interessert i aktuelle saker i landets økonomi Yahoo finans, tysk Die Welt, Euronews og andre innflytelsesrike medier.

Emner som fikk mest oppmerksomhet: landets investeringsmiljø, «Startup Visa Lithuania»-programmet, økonomiske relasjoner med Kina og Taiwan, prestasjonene til litauiske forskere og investeringer i filmindustrien fra landet.

VšĮs sammenhengende kommunikasjon «Keliauk Lietuvoje» introduserte lesere fra fremmede land til mulighetene for litauisk turisme – fra «byferie» reisealternativer til litauisk gastronomi.

Landets turistnyheter gjenspeiles i kilder med et bredt publikum – Voice of America, Euronews, Forbes, Business Insider etc

Nyheter innen kultur nådde dette kvartalet den største utenlandske medieleserskaren i 2022. – i henhold til indikatoren for publikum som potensielt kan påvirkes av betydelige kunngjøringer, gir området kun etter for det ledende forvaltningsområdet, mens det gjennom hele året og til reiselivssonen, støttes ved konsekvent kommunikasjon mellom virksomhetene.

Nyheter fra regionen blir hovedsakelig tatt opp i tyske, britiske og japanske medieportaler. Hovedemner:

Kaunas – Europeisk kulturhovedstad 2022, omvisninger i operaen «Saulė ir jūra» i Finland, Israel og Tyskland, utstilling av arbeidet til MK Čiurlionis i London, i Dulwich Picture Gallery, prestasjoner og aktiviteter til representanter for scenekunst (A. Grigorian, M. Gražinytė-Tyla, Z. Martinaitytė, «Jauna muzika» kor, Kaunas strykekvartett, LNDT, M. Ivaškevičius).

Mediegiganter som Frankrike snakket om litauisk kultur VerdenFORENTE STATER Variasjon, gjennomsnittlig, NPR etc

En mer detaljert analyse av Litauens synlighet i utenlandske medier finner du her: Analyse av utenlandske medier og sosiale nettverk – Litauen.

Vurderingen av Litauens synlighet i utenlandske medier inkluderer 13 mål utenlandske land (Danmark, Israel, Japan, USA, Storbritannia, Polen, Norge, Nederland, Frankrike, Finland, Sverige, Ukraina, Tyskland) og 4 soner for posisjonering av bildet av landet (økonomi (Samskape løsninger), Kultur (Samskapende kultur), ledelse (Samskapende styring), talentattraksjon (Samskape liv).

Turismefeltet og den stereotype representasjonen av landets image i utenlandske medier vurderes også.

Beskjed: her.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *