lev 10 år lenger på denne dietten, selv om du allerede er 60 – Wel.nl

En ny studie utført av forskere ved Universitetet i Bergen, Norge, finner at å følge et «optimalt kosthold» innen 60 år bidrar med 9,1 år til forventet levealder, skriver De Morgen.

Å bytte fra det forskerne kalte et «tradisjonelt vestlig kosthold» til en mer næringsrik meny i en alder av 60 betyr at en mann ville leve i gjennomsnitt 90 år, i stedet for 81, ifølge studien. år kan bli 93 år.

Men spørsmålet er om dette blir gode år, for kostholdet har en dyp innvirkning på matvanene dine.

Rødt og bearbeidet kjøtt er forbudt. I henhold til dietten bør en person ikke spise mer enn 50 gram hvitt kjøtt per dag.

• Også drikker søtet med sukker er forbudt.

• Ideelt sett spiser du 10 porsjoner frukt og grønnsaker per dag. Til sammenligning er det det dobbelte av de fem delene om dagen som mange helseeksperter antyder.

• Et eksempel på daglig inntak av frukt og grønnsaker etter denne dietten: en stor tomat, en paprika, blandede salatblader, en halv avokado, en liten bolle med grønnsakssuppe, en banan, en appelsin, et eple, en kiwi og en håndfull bær hver dag.

• Størst helsegevinst kan imidlertid oppnås fra belgfrukter: fra null per dag, som er vanlig i vestlige dietter, til 200 gram, eller omtrent tilsvarende en stor kopp bløtlagte bønner, linser eller erter.

25 gram valnøtter per dag

• Daglig 200 gram fiskom en stor skive sild.

• Alltid på menyen: 225 gram frokostblanding per dag. For eksempel to tynne skiver rugbrød, en liten skål med frokostblanding og en porsjon brun ris.

• Maksimum 200 gram meieriprodukteren bolle med yoghurt for eksempel.

Kilder): Morgen

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *