Lech Poznan trakk uavgjort med Bodo/Glimt. Iskaldt og vindfullt Norge viste seg vennskapelig med de polske mesterne

Bodø/Glimt – Lech Poznan 0:0 (0:0)

Kort: Moumbagne-Murawski

Bodo/Glimt: Faye Lund – Wembangomo (80′ Amundsen), Moe, Lode, Sorensen – Konradsen, Berg, Gronbaek (86′ Tjaerandsen-Skau) – Mvuka Mugisha (70′ Sorli), Moumbagna (70′ Espejord), Pellgerino (70′ Zugelj)

Lech Poznan: Bednarek – Pereira, Salamon, Kvekveskiri (46′ Marchwiński), Milić, Czerwiński – Skóraś, Karlstrom (80′ Dagerstal), Murawski, Szymczak (72′ Velde) – Ishak (89′ Sobiech)

Spillerne til den norske visemesteren utgjorde et mer aktivt og kreativt lag. De skapte sikkert flere sjanser, men det var Poznań-spillerne som hadde den beste situasjonen i denne kampen, som ikke ble brukt av Filip Marchwiński. Lechici fløy til Norge «for ikke å tape» og kan føle seg fornøyd med trekningen i forkant av omkampen på sitt eget stadion. Det eneste tilbakeslaget er fraværet til Radosław Murawski, sanksjonert med et gult kort, som utelukker ham fra kampen om en uke.

Poznan-lagets trener John van den Brom overrasket litt med lagsammensetningen. Nederlenderen valgte tre defensive midtbanespillere, med Nika Kwekweskiri som den femte forsvarsspilleren. Ikke rart at «Kolejorz» knapt hadde noen argumenter i angrep før pause. Han hadde tre skudd i hele kampen, men ingen på mål; mens rivalene skjøt på Filip Bednareks mål opptil 14 ganger.

Kampen ble stort sett spilt på Lechs egen halvdel, som måtte jobbe hardt i forsvaret. Poznań-spillerne gjorde ingen store feil, men hjertene til «Kolejorz»-fansen, hvorav nesten 400 møtte opp på Aspmyra stadion, fikk hjertet til å slå flere ganger raskere. Faris Pemi Moumbagna var litt av en plage for Lech-forsvarerne, Albert Groenbaek var også farlig, og prøvde å overraske Bednarek langveis fra med et fint teknisk angrep.

Lechia trengte også tid til å venne seg til det kunstige underlaget, som de kun trente på én gang dagen før kamp. Det kraftige regnet som traff Bodoe hjalp ikke spillere fra noen av lagene til å sette opp et interessant show. Gjestene ville vente på presset fra rivalen og de lyktes, for etter 20 minutter svekket farten til nordmennene. Det var først til slutt at de polske mesterne dukket opp i større antall under målet til Julian Lund. Imidlertid klarte verken Mikael Ishak eller Bartosz Salamon å krysse Michał Skóraś.

Vertene startet andre omgang med velbehag, men heldigvis for Poznań-spillerne sparket Amahl Pellegrino ballen dårlig ned. I det 53. minutt overrasket Lechites til slutt sine rivaler. Etter handlingen til Filip Szymczak, som brukte farten på vingen, samlet Filip Marchwiński ballen under føttene. Midtbanespilleren til Poznań-laget sto seks meter foran mål og hadde ingen motstander rundt seg, og likevel sendte han ballen over tverrliggeren på en måte han bare kjente til. Vertene kunne puste lettet ut, for selv om de hadde betydelig flere sjanser, skapte de ikke et så klart bilde.

Marchwińskis bortkastede sjanse ga imidlertid Poznań-spillerne et ekstra løft, som de neste minuttene begynte å engasjere seg mer i angrepshandlinger. Nordmennene på sin side så ut som om de hadde mistet selvtilliten, og fordi de ikke lenger kunne betjene ballen så fritt, led de tap. Et godt fragment fra Lech varte ikke for lenge og spillerne til visemesteren i Norge begynte å gjenvinne initiativet. Hjemmesjef Kjetil Knutsen tok tre nye spissspillere inn på banen, men angrepene til Bodoe/Glimt var litt kaotiske og utgjorde egentlig ikke noe problem for hjemmeforsvaret.

Bo

Bodo/Glimt – Lech Poznan

Vi inviterer deg til livedekning av kampen Bodo / Glimt – Lech Poznań. Møtet starter klokken 18.45.

Spartanske forhold i dag i Bodø!

Spillerne er på banen! Murawski er truet med fravær fra neste kamp. Han fra Lech-laget må være forsiktig i dag.

Vinden hadde roet seg litt. Mvuka faller i 16-meteren, men det ble ingen straffe her…

Innlegg fra Berg fra corner, men trusselen avfeies av gjestene.

Den lokale spilleren faller igjen i straffefeltet. Tribunene krever straffe, men det er ingen vei. Dommeren peker tydelig på den femte meteren.

Bodo/Glimt-laget spiller veldig modig. De dominerer denne kampen akkurat nå.

Det norske laget er ikke i ligaens rytme. Premier League-kampen i Norge begynner om noen uker.

Denne pasningen ble for nonsjalant… De polske mesterne holdt ballen, men kryssspillet endte med touch.

Meget farlig i sekstenmeteren. Forsvarerens inngripen ender med en utgang av ballen i siste øyeblikk. Bodos spiller faller inn i straffefeltet. Det er ingen elleve!

Corner for Lech etter en usikker inngripen fra keeper. God gjerning fra Skoras.

Moumbagna skyter i været, men Lechs mål er ikke alvorlig truet.

Et roligere rom. Bodo holder ballen, men det kommer ikke mye ut av det. Spissen Bodo stjeler igjen fra 16-meteren, men han sender ballen ut i rommet…

Lech fortsetter aksjonen, men etter en stund mister han ballen. Den blir raskt gjenvunnet, men ballvekslingen fortsetter i pausen til «Kolejorz».

Forsvarer Bodo/Glimt sparker inn i straffefeltet, men Ishak blir advart i siste liten av forsvareren. Etter en stund, ny mulighet for «Kolejorz»-spissen. Vakten advarte ham.

Den første halvtimen med spill er bak oss. Gjerne under diktat fra Bodo/Glimt-laget.

Kampens første gule kort og… er til Murawski. Han vil ikke spille i omkampen!

Utmerket intervensjon av Filip Bednarek med et skudd fra en av Bodo/Glimt-spillerne.

En av Lech Poznań-spillerne ligger på gresset. Han led i et sammenstøt med en av sine rivaler.

De siste minuttene av første omgang, så har Bodo/Glimt ballen. Vertenes overveldende fordel.

Sorensen skyter, men Milic er årvåken.

Sentrer litt for dypt mot Salamon. Det er synd fordi det var et røverkjøp for gjestene.

Ett minutts tilleggstid i første omgang.

SLUTT PÅ FØRSTE HALVÅR! Bodo/Glimt utliknet med Lech Poznan 0:0 til pause. Vertene dominerte definitivt. «Kolejorz» skjøt bare ett skudd og det var utenfor mål.

Spillerne går tilbake til banen.

Bytte i pausen i Lech-laget. Kvekveskiri går, Marchwiński kommer inn.

VI STARTER ANDRE HALVÅR

Bodo/Glimt starter med angrep. Hjørnespark for nordmennene, men det ble ikke noe av. En retur fra 16-meteren langt utenfor målstreken.

Bednarek klarerer ballen etter Konradsens flate pasning. En retur fra 16-meteren over mål.

GULROT! DETTE BØR VÆRE EN GATEWAY! Szymczak stoppet på vingen og krysset perfekt. En volley fra gulvet og ballen fløy over tverrliggeren.

Bednarek holdt seg i mål til corner. Lykke til. Moumbagna Faris treffer hodet like utenfor mål.

Joel Pereira krysser dypt og i siste øyeblikk blir Lech-spilleren stoppet. Kun hjørnespark.

Gronbaek skyter fra 16, men ballen går like utenfor stolpen.

Gronbaek går med venstrebenet og sparker. Forsvarerne griper inn med årvåkenhet. Hjørne for gjester.

Bodo/Glimt blonder action. De banket inn i sekstenmeteren, men det ble ikke noe skudd. Czerwiński offer for en feil fra Moumbagne. Gult kort.

Lech Poznań kommer i gang, men Karlstrom sparker… Lech-fansen stønner av misnøye. Bodo/Glimt kontrer, men er blokkert.

Tjue minutter før slutten av ordinær tid.

Endring i Lech-laget: Velde erstatter Szymczak.

Tempoet avtar i sluttminuttene.

Bodo/Glimt-fotballspilleren faller foran 16-meteren. Det ble bråk på tribunen, men dommeren fløyte ikke.

Gronbaek lider på gresset. For et øyeblikk siden skjedde det endringer i begge lag – Dagerstal dukket opp på banen i Lech-laget.

Bodo/Glimt prøver å beholde ballbesittelsen så lenge som mulig.

Nordmennene har fortsatt ballen. De ønsker ikke å gi fra seg dominans på banen til sine rivaler.

Endring i Lechs team: Ishak drar, Sobiech kommer.

Fire minutter lagt til ordinær tid.

Sorli gled inn i Skóraś. Rent angrep skjønt! Dommeren beordret et innkast.

Skutt på nesten 30 meter. Bednarek går inn!

SLUTT PÅ KAMPEN! Lech Poznańs målløse uavgjort mot Bodo/Glimt er et godt resultat for Norge. Kolejorz er litt nærmere opprykk.