«Le souffle du dragon» med Julie de Bona, Julie Gayet og Lola Dewaere denne tirsdagen 11. oktober på M6 (video)

I anledning sendingen av den originale og rørende fiksjonen «Le souffle du dragon» av Stéphanie Pillonca som sendes tirsdag 11. oktober i beste sendetid, tilbyr M6 en spesiell kveld med temaet brystkreft, og mer spesifikt om disse kvinnene som bekjemp den takket være denne nautiske sporten, dragebåten. På slutten av TV-filmen, med en kvalitetsbesetning bestående av Julie de Bona, Julie Gayet, François Berléand, Annie Grégorio eller til og med Bérengère Krief og Lola Dewaere, vil Ophélie Meunier motta hovedpersonene i «dragepust» samt engasjerte kvinner som takket være denne sporten har funnet veien til bedring.

Reklame

© Jean-Philippe BALTEL / M6

Spesialkveld på M6 i anledning rosa oktober: programmet

The Breath of the Dragon klokken 21.10

Reims, en gruppe kvinner møtes hver uke ombord på en merkelig båt med hodet til en drage. Sandrine, Rose-Marie, Poups og Fanny kjenner ikke hverandre, men de har alle til felles å ha kjempet mot brystkreft. Etter råd fra deres onkolog, Dr. Cuvelier, de vil ro for å forhindre tilbakefall, for å gjenoppbygge seg selv fysisk og moralsk, men også for å utdrive denne frykten som bor i dem.

Coached av Papi, en tidligere fransk mester i roing, vil disse kvinnene leve sammen et eksepsjonelt menneskelig eventyr og stille seg en ekstraordinær utfordring: å kvalifisere seg til å delta i et stort internasjonalt løp i Norge.

«Le souffle du dragon» er historien om en forening sterkere enn noe annet. Det er enheten til kvinner, alle forskjellige, men forenede, som står opp mot motgang for å forstørre og feire livet.

Med: Julie De Bona (Sandrina), Julie Gayet (Fanny Kiener) Francois Berleand (Bestefar), Firmine Richard (Rose Mary), Berengere Krief (basj), Lola Dewaere (Marion), Arie Elmaleh (Erik), Annie Gregorio (Francoise), Amaury De Crayencour (Merke), Claire Fiaschi (Lagkamerat), Christophe Heraut (Dr. Cuvelier).

Reklame

Dragedamer: de ror for livet sitt » kl 23.30

Claire, Sylviane og Gribouille har én ting til felles: de spilte alle en liten rolle i fiksjonen «Dragens pust» ved siden av Julie Gayet, Julie de Bona eller Arie Elmaleh. De delte en del av sitt virkelige liv der: det til kvinner som har hatt brystkreft og for hvem utøvelsen av Dragon Boat – en lagvannsport – bidrar til motstandskraft, både fysisk og psykisk. Solidaritet, sorority, selvtranscendens, lymfedrenasje etter brystkirurgi: fordelene med denne sporten er flere og gir disse kvinnene muligheten til å leve bedre med kreften sin, under og etter.

200 km ekspedisjon på Loire, konkurranser med herrelag, ukentlig trening på Reims-kanalen (Marne)… Denne dokumentaren følger disse tre jagerflyene til rytmen til denne sporten av kinesisk opprinnelse som tiltrekker seg stadig flere franske kvinner. Så mye at det nå er rundt femti Dragon Boat-klubber i Frankrike for kvinner som er rammet av brystkreft.

Du vil også oppdage Laela, 42 år gammel, og Sylvia, 60 år, to kvinner fra Rémois som nettopp har startet behandling for brystkreft. De praktiserer Dragebåten for aller første gang, etter råd fra Dr. Bruno Cutili, radiolog, som anbefaler denne sporten til alle sine pasienter for å støtte deres restitusjon.

I privatlivet til familiene til disse fem kvinnene har direktøren samlet ordene til ektemenn og barn. De ble enige om å snakke om forvandlingene til deres koner og mødre, men også å betro hvordan de selv opplever eller har opplevd situasjonen. Deres vitnesbyrd lar oss forstå at denne sykdommen – når «det onde har sagt sitt navn» – ser ut til å kunne tilby et nytt liv, rikere og fredeligere … spesielt takket være Dragebåten.

En dokumentar (52′) av Sarah Oultaf (C. Productions).

Spesiell rosa oktoberkveld denne tirsdagen 11. oktober fra 21.10 på M6. Finn «The breath of the Dragon» og «Dragon ladies: they row for their life» i streaming og replay på 6 SPILL.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *