Latviske innbyggere reiser hovedsakelig til Russland for å besøke slektninger og for forretninger / artikkel

«Vientuļi» er den roligste og minste av de tre grensekontrollene for Latvia og Russland. Denne veien brukes ikke av lastebiler, bare busser eller biler krysser «Vientulių»-grensen. Siden starten av krigen har ukrainere og moldovere vært de hyppigste overtredere. Men innbyggere i Latvia drar også 17 kilometer unna til Pitalova, eller gamle Abren, eller andre mer avsidesliggende steder i Russland.

For å komme til Russland passerer gjennomsnittlig 10 latviske innbyggere gjennom grensekontrollen «Vientuli» hver dag. Statlige grensevakter oppdaget at de fleste av dem var ikke-statsborgere. Mindre, men det er også russiske statsborgere som har oppholdstillatelse i Latvia, samt latviske statsborgere med russisk oppholdstillatelse.

«Dette er vanlige reisende som reiser enten for forretninger, for å bo, eller for å eie eiendom i den ene eller den andre regionen,» sa Raimonds Kublickis, nestleder for Viļak-administrasjonen for grensevaktene i staten.

«Etter alle disse hendelsene kjører vi for første gang. Det er lenge siden vi har kjørt, vi har ikke kjørt på to år. Vi kjører for å se guddatteren vår, hennes bursdag var 1. september. Vi» I kjøre for å besøke ham. Til slekt og venner. Visumet ble endelig utstedt. Han ble levert, og vi kjører, sier grenseboerne Igors og Inese.

Men statsborgere og ikke-statsborgere frarådes å reise til Russland av Utenriksdepartementet. «Det kan være problemer med økonomiske oppgjør, med drift av betalingskort. Selvfølgelig må man ta hensyn til ulike aktiviteter av spesielle tjenester eller provokasjoner, som er mulig enten når man krysser grensen eller på Russlands territorium. Det kan også være en falsk anklage eller forvaring», sa direktøren for den konsulære avdelingen i Utenriksdepartementet, Agnese Saliņa.

I Russland har ikke latviske statsborgere klaget over noe slikt til statsambassaden, men det er registrert 2-3 tilfeller de siste månedene når latviske statsborgere har blitt varetektsfengslet i Hviterussland etter å ha bedt om konsulær bistand. Mulighetene for hjelp er begrenset.

I mellomtiden, grensevaktene i Hviterussland og Russland jobbe tregere enn før. Det gjennomføres også grundigere kontroller på denne siden av grensen.

«Alle personer er gjenstand for den forenklede undersøkelsen, bortsett fra vilkårene som er godkjent av EU-lovgivningen for borgere fra tredjeland. De er gjenstand for den detaljerte undersøkelsen. Når det gjelder borgere av Russlands føderasjon, gjennomføres et ekstra intervju med dem «, sa Kublickis.

Statlige grensevakter har ikke avslørt spørsmålene som stilles, og sier at det er gjort på vegne av den statlige sikkerhetstjenesten.

Ved «Vientuli»-grenseposten møtte LTV den russiske statsborgeren Sergej: «Jeg er en russisk forretningsmann, fra St. Petersburg. Jeg ble født i Daugavpils, jeg bor i Daugavpils, jeg kom til St. Petersburg, nå er jeg engasjert i bygg og anlegg. Forretninger.» Hans virksomhet og reiser ble upåvirket av Russlands invasjon av Ukraina.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *