Latvias første motstandere, kanadierne, følger ungarerne i testkampen, men vinner en overbevisende seier

I kampen i Budapest ble det første målet scoret av hjemmelaget, som tok ledelsen i det sjette minuttet etter en presis pasning fra Istvan Šofron. På slutten av første periode hadde kanadierne allerede ledelsen 2-1 – mål ble scoret av Sammy Blaise og Cody Glass.

I andre periode økte kanadierne, de første motstanderne til det latviske landslaget i mesterskapet, fordelen til tre mål – Lawsons Krauss skjøt nøyaktig og Glass igjen.

I tredje periode berget Vilmaš Gallo et mål for vertene, men Glass la et poeng til kampen med et skudd i et tomt mål, og oppnådde et «hattrick» – 5:2.

I motsetning til dette, i testkampen mot tyskerne i München, ledet amerikanske hockeyspillere 3-0 frem til 33. minutt av kampen – mål ble scoret av Ronnie Attard, Drew O’Connor og Connor Garland.

I tredje periode gikk det tyske landslaget til 2-3 etter to scoringer fra Dominik Kahun, som O’Connor svarte med et godt skudd. I det 57. minuttet av kampen brakte Daniel Fishbook plottet tilbake til 3-4, men USA klarte å score to mål til og vinne kampen 6-3. For amerikanerne sørget Rocco Grimaldi for 5:3 i det 58. minutt, men minuttet senere sendte Samuel Walker pucken inn i hjemmelagets tomme mål.

I en annen testkamp slo det slovenske landslaget det danske landslaget 3:1 (1:0, 2:1, 0:0).

Nik Olesens scoret det eneste målet for hjemmelaget, mens Jans Urbass, Jans Drozgs og Kristjans Cepons skilte seg ut for det slovenske laget.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

Gruppe B-kampene vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møtes, samt to kvartfinalekamper. Det latviske landslaget spiller den første kampen 12. mai direkte mot kanadierne.

I mellomtiden skal lag fra Østerrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Sverige og USA møtes i undergruppe A i Tammerfors.

Ved forrige verdensmesterskap hadde det finske landslaget triumfert, og slo kanadierne i finalen med 4:3 i ekstraomganger. Bronsemedaljene ble derimot vunnet av det tsjekkiske landslaget, som slo amerikanerne 8:4 i kampen om tredjeplassen.