Landsbergis for å diskutere visumrestriksjoner for russiske turister med EU-kolleger

Utenriksminister Gabrielius Landsbergis vil diskutere turistvisumpolitikk for russiske statsborgere med EUs utenriksministre i Praha tirsdag.

Litauen, Estland, Latvia, Polen og Finland krever ytterligere sanksjoner mot Moskva for aggresjon mot Ukraina og totalforbud for russiske turister fra å få visum til EUs felles Schengen-område.

Disse landene utelukker ikke at uten en felles EU-beslutning kan de anvende regionale innreiseforbud for russiske statsborgere.

Tsjekkia, som leder EU, har tidligere foreslått å slutte å utstede nye visum til russere.

En EU-diplomat bekreftet overfor AFP i forrige uke at planer om å suspendere gyldigheten av avtalen, som gjør det lettere for russere å søke om visum for å reise til blokken, ligger på bordet.forhandlinger på et uformelt møte med EU-ministre.

Tiltaket utgjør ikke et offisielt forbud mot turistvisum, men det ville komplisere visumprosessen og kan bremse strømmen av russere til Europa, og øke Moskvas internasjonale isolasjon.

I fjor undersøkte de 26 landene som tilhører Schengen-reiseområdet – 22 EU-medlemsland og Norge, Island, Sveits og Liechtenstein – 536 000. Russiske søknader om kortvarig visum.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *