La oss starte vår virksomhet! Epoksyharpiksløsninger for designelskere

Etter å ha forlatt byggejobben i Norge, returnerte Edgars Brokāns til Latvia og startet sin egen virksomhet her – han lager møbler og designobjekter, og kombinerer tre med epoksyharpiks. Den unge gründeren tilbyr også å imitere massive marmor- og steinoverflater som er populære i moderne interiør, og han festet store forhåpninger til veksten av virksomheten sin på denne – relativt billigere – løsningen.

For tiden har Edgars basert virksomheten sin i Svete, Jelgava County – han bygger sitt eget produksjonsanlegg ved siden av familiens hjem, og hans merke «Epoxy Svete» er oppkalt etter fødestedet hans. Da han startet sin virksomhet, investerte han pengene han tjente i Norge og klarte også å tiltrekke seg støttemidler.

Den unge gründeren sier at bruken av epoksyharpiks i design blir stadig mer populær i Europa, så han ser eksportpotensiale for produktene sine.

I en samtale med «Delfi Bizness» forteller han hvordan ideen til «Epoxy Svete» ble til, hva som var vanskeligst og hva som hjalp under de første trinnene i virksomheten, hvordan produksjonsprosessen fungerer, samt på prosjektet , som til nå var samtidig nærmest ham, men en av de største utfordringene er bruken av epoksyharpiks for å gjenopplive den gamle trappen.

Ideen ble «pushet» av klienten

Før han startet sin egen virksomhet jobbet Edgars med trebearbeiding i selskaper i Latvia – «Kodolkoks», «Nakts Möbeles» og «Amber Wood» – samt i konstruksjon i Tromsø, Norge hos firmaet «XTM Bygg».

Som mange andre innbyggere i Latvia dro de på jobb i utlandet fordi de ble fristet av levelønnen, som ikke fantes her i Latvia.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *