Kroatia krok Danmark, Norge unnslipper serbisk felle

Imperial under den første fasen slapp Danmark inn uavgjort (32-32) mot Kroatia under en spennende avslutning av kampen, torsdag i Malmö, for å starte hovedrunden i verdensmesterskapet i håndball for menn. Danskene, som var under seks minutter fra slutt (30-29), mente nok at de hadde gjort den vanskeligste delen da Mikkel Hansen (8 mål) ga dem overtaket (32-31) 1’47» for slutt. .

Men Igor Karacic utlignet 36 sekunder fra sirenen og Luka Cindric kunne til og med ha scoret vinnermålet, hvis ikke skuddet hans fra midtbanen, etter et dansk balltap i de siste øyeblikkene, hadde gått fra et hår over Niklas Landins tverrligger.

Med denne trekningen er Egypt den eneste lederen av gruppe IV i denne hovedrunden med 6 poeng, like foran Danmark (2. med 5 poeng). De to lagene møtes på den siste dagen. Kroatia, i mellomtiden, forblir i live i kvartfinalen, men må vinne sine to neste kamper mot Belgia på lørdag og Bahrain på mandag.

Norge ble redde mot Serbia, men sikret seg sent i kampen (31-28) å slutte seg til Tyskland på toppen av gruppe III med 6 poeng. Sander Sagosen og lagkameratene, som allerede ble heklet av Nederland på tirsdag, var i tvil om returen fra garderoben da Serbia tok en 5-poengs ledelse (15-19), men de kom til slutt tilbake til kampen takket være en veldig god Sebastian Barthold ( 5 mål). Serbia må vinne sine to neste kamper mot Argentina og Nederland for å håpe å fortsette veien i dette verdensmesterskapet.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *