Kong Harald sett i offentligheten igjen etter uker

Familien til Kronprinsen av Norge tilbrakte søndag en dag utendørs. Firefolket satt på tribunen sammen med kong Harald og dronning Sonja på Holmenkollen Skifestival, et årlig langrennsarrangement i hovedstaden Oslo.

Det norske hoff deler noen bilder av familien sammen på Instagram. Den 85 år gamle kongen chatter morsomt med blant andre barnebarnet prinsesse Ingrid Alexandra.

Sist gang Harald deltok på et offentlig arrangement utenfor palasset var i slutten av desember. Kongen har de siste ukene slitt med helsen bl.a. I begynnelsen av februar lå han for eksempel halvannen uke i fillekurven på grunn av influensa.

Les mer under bildene.

I tillegg til langrennskonkurranser kunne også medlemmer av kongefamilien trene på skihopping. Kronprins Haakon snakket også med frivillige fra Holmenkollen Skifestival. Han gjorde det som en del av frivillighetsåret.

«I år er ditt år. Dere er en viktig del av norsk idrett,» sa Haakon til de frivillige, noen av dem hadde vært aktive på skifestivalen hele uken. De frivillige forklarte prinsen oppgavene deres som å organisere trafikk, vanne og kontrollere at spillereglene overholdes under lekene. Hvert år i Norge satses det fem millioner arbeidstimer på ski alene, forteller den norske kongefamilien på Instagram.

Lørdag møtte Haakon også den anerkjente norske langrennsløperen Therese Johaug på arrangementet. Hun vant kvinnenes tretti kilometer massestart der, det nest siste løpet i den olympiske mesterens imponerende karriere.

ANP / Foto: Kongehuset.no

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *