«Kaunos baldai» kommer tilbake til Norge om 9 måneder. 17 % økning i salget

Tomas Mauricas, manager for «Kaunas baladi». Bedriftsbilde

Produsenten av stoppede møbel SBA AB «Kauno baldai» solgte 19,5 millioner produkter verdt i løpet av årets tre kvartaler. EUR. Dette er 17 % mer enn på samme tid i fjor, da salget nådde 16,7 millioner. EUR.

I løpet av de 9 månedene i år økte salget av «Kaunos baladi» i Tyskland med en fjerdedel sammenlignet med samme periode i fjor. I selskapets største eksportmarked – Benelux – har kjøpere en tendens til å kjøpe møbler sjeldnere, så produktene ble solgt til en fem ganger lavere pris. Det skandinaviske markedet opplever en rask bedring, selskapets salg der har økt med nesten 70 %, melder produsenten.

«Den globale møbeletterspørselen er fortsatt stillestående og ikke moden for rask vekst. Denne situasjonen er påvirket av høye renter, et avkjølende eiendomsmarked og inflasjon som fortsetter å påvirke kjøpers sentiment. Men mens forbruket stagnerer, opplever «Kaunos baldai» tosifret vekst i år. Vi utvider aktivt kundebasen vår ved å delta på de største utstillingene, hvor vi presenterer ikke mindre enn 9 nye møbelkolleksjoner laget av oss selv, sier Tomas Mauricas, direktør for Kauno baladi, sitert i rapporten.

Salget i Skandinavia vil fortsette å vokse, sa han, ettersom selskapet returnerer til Norge etter en tre års pause, hvor salget ble forstyrret under pandemien.

«Vårt mål er å selge produkter for minst 2 millioner det første året i dette landet. EUR. Dette representerer ca. 7% av selskapets totale omsetning. I fremtiden håper vi å doble dem», kommenterer lederen.

Kauno Baldai begynte å eksportere til Frankrike på slutten av sommeren og analyserer også konkurransemiljøet i andre land og ser etter potensielle forretningspartnere.

«Kaunos baldai», som sysselsetter mer enn 370 ansatte, har fullført byggingen av et nytt bygg på 28 000 m². m fabrikk. Investeringer, samt utstyr, beløp seg til mer enn 30 millioner. EUR.

Velg de selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinės», «Sodra», «Registrų centrum», etc. i kildene.