Kasakhstan taper overbevisende mot Canada før Latvia-kampen

I undergruppe B i Canada beseiret «Arena Riga» Kasakhstan med 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) og ble leder for gruppen, i det minste for en dag.

Allerede i det 19. sekundet satte Mackenzie Wieger kanadierne i ledelsen, men allerede i det åttende minuttet var stillingen 3-0 i nord-amerikanernes favør, mens Lawson Crouse scoret ytterligere to mål med en forskjell på 105 sekunder.

Midtveis i perioden berget Adil Beketayev et mål, men 38 sekunder før pause sørget Joe Veleno for 4-1. I det andre minuttet av tredje periode scoret Samuel Blay det femte målet for Canadiens.

I denne kampen hadde kanadiske hockeyspillere en overveldende fordel i skudd på mål (40:17). Blé og Veleno avsluttet kampen med tre poeng (begge 2+1).

Med 11 poeng på fire kamper tar Canada førsteplassen i undergruppen, Sveits og Tsjekkia har ni og syv poeng, etter å ha spilt tre kamper, og Latvia er nummer fire med fem poeng på fire kamper.

Slovakia og Norge ligger på femteplass bak hjemmelaget med fire poeng på tre og fire kamper, Kasakhstan har to poeng på fire kamper og Slovenia har null poeng på tre kamper.

På den annen side vant Finland over Frankrike i undergruppe A-kampen i Tammerfors med resultatet 5:3 (1:1, 2:1, 2:1).

Franskmennene var de første som scoret i kampen, Florian Shakiashvili sørget for 1-0 etter 64 sekunder, men kampfavorittene Finland utlignet i det femte minuttet etter Harri Pesonens scoring. I andre omgang var finnene de første som tok ledelsen, Ahti Oksanen scoret i det 24. minutt, men etter fem minutter utlignet Jistēns Adamo.

I andre halvdel av perioden tok Marko Antila over ledelsen til de finske landslagshockeyspillerne, forsterket av Tema Hartikainen i det sjette minuttet av tredje kvartal, og oppnådde flertall. Midtveis i perioden reduserte Charles Bertrand den finske fordelen, men Sakari Manninen la et poeng til kampen med et skudd i et tomt mål, som gjorde 5-3 62 sekunder før sluttsignalet.

I undergruppe A leder USA med 12 poeng på fire kamper, Danmark og Sverige har åtte poeng hver på tre kamper, Finland og Frankrike har sju og fire poeng etter fire kamper, Ungarn har to poeng på tre kamper, Østerrike har ett poeng fra fire kamper, og Tyskland etter tre kamper er tomt.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag.

De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, og neste år vil Polen og Storbritannia være blant de 16 beste.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å beseire Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *