Kabinettet bevilger ytterligere 10 millioner euro til bistand til Gaza • Gazas ortodokse kirke opprettholder liturgi

På marsjering mot Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), et kristent kollektiv som særlig består av teologer og menneskerettighetsorganisasjoner, oppfordret politikere til å fordømme israelsk vold på Gazastripen. Rundt førti personer deltok i demonstrasjonen som startet foran den midlertidige bygningen til Representantenes hus.

Aktivistene bar skilt med tekster som: «La Gaza leve» og «Ingen folkemord i Gaza». The Christian Collective Against Genocide in Gaza, initiativtakeren til aksjonen, sier i et manifest at etter Hamas sitt angrep på Israel i forrige uke ga europeiske politiske ledere staten Israel autorisasjon til å angripe Gaza med overdreven makt.

«Det er forferdelig vold i Gaza,» sa teolog og medarrangør av aksjonen Janneke Stegeman til Representantenes hus. «Og det er derfor vi bruker ordet folkemord. Vi er redde for volden som kommer. Og vi oppfordrer alle politikere i Nederland og Europa til å si klart fra mot israelsk vold, som også er terrorisme.

Gruppen vil at politiske ledere skal gå inn for en våpenhvile og fordømme blokaden av mat, vann og elektrisitet som er pålagt befolkningen i Gaza. Meta Floor, president for Friends of Tent of Nations Foundation Nederland, sier at hun er «vantro» på måten verdens ledere, «inkludert Mark Rutte», reagerer på volden på israelsk side. Floor ønsker å få slutt på «massakrene på mennesker som ikke deltok i volden som fant sted forrige uke».

Kollektivet sier at de som kristne er klar over den flere hundre år gamle historien om antisemittisme i Europa, skriver de i manifestet. «Fra et kristent perspektiv ble jøder ofte redusert til statister i en fremtidsforventning som antok at de ville konvertere og returnere til Israel før det annet komme. Vi er også klar over den ubetingede, til og med blinde, kristne støtten til staten Israel. For lenge har kristne viet liten eller ingen oppmerksomhet til undertrykkelsen av palestinere.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *