Innsamling til kjøp av en drone til Ukraina har startet i Norge

Folket i Norge har sluttet seg til aksjonen «Bayraktar for Ukraina». I fjordenes land er det startet en innsamling med mål om å kjøpe en kampdrone for den ukrainske hærens behov. Tidligere hadde litauerne og polakkene tatt lignende tiltak.

Innsamling på Spleis.no-portalen ble satt opp av Norwegian advokat Bengt Erik Waldow. – Alle pengene vil gå direkte til produsenten eller til hjelpefondet som forvaltes av den ukrainske ambassaden i Norge – leser vi i beskrivelsen presentert av ham. – Litauen samlet inn beløpet for én Bayraktar per dag, polakker og ukrainere fikk beløpet for tre droner. Norge må i hvert fall gjøre det samme – mobiliserer advokaten.

Kjøpet av Bayraktar TB2 kampdrone koster rundt 5,5 millioner dollar (~ 55 millioner kroner). Helt fra starten av innsamlingen klarte nordmennene å samle inn over 417 000. kr. – Informasjon om oss fant veien til den tyrkiske avisen. Jeg jobber nå med norske medier for å få nasjonale overskrifter. Jeg har også informasjon om at svenskene tar lignende grep. Hvis nordmennene ikke liker noe, er det tapet av svenskene – skrev Bengt Erik Waldow 18. juli.

#BayraktarChallenge-kampanjen involverte blant annet polske kjendiser. Innsamlingen grunnlagt av journalisten Sławomir Sierakowski ble støttet av skuespillere, journalister og mediefolk. Noen av dem tilbød til gjengjeld blant annet en felles middag eller en dag på filmsett. Den 20. juli oversteg det totale betalingsbeløpet PLN 18 millioner.

Kilde: MojaNorwegia.pl

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *