Ingen costa men fjorder: Nord-Europa mer populært som sommerdestinasjon

Ferier i Sør-Norge, Danmark og Sverige er spesielt populære på grunn av god tilgjengelighet. Men også Island, Finland og Nord-Norge blir i økende grad valgt som sommerferiedestinasjoner. Dette fremgår av data fra Nordic, et reisebyrå som spesialiserer seg på skandinaviske ferier.

«Vi ser tydelig en oppadgående trend innen turisme,» sa direktør Hugo van Drie til Editie NL. «Du ser det i ulike typer ferier: fra bobilturer til rundturer. Og også for alle aldre, fra de yngste til de eldste.» Andre reiseorganisasjoner som Corendon og ANWB ser samme trend, sier de NU.nl.

stadig mer opptatt

Karin van Vliet har også merket at han blir travlere. Sammen med mannen Evert driver hun en campingplass i Årjäng i Sverige. «Det blir flere og flere campingplasser, og de campingplassene som allerede fantes blir større. Strømnettene tilpasses også. Det samme gjelder på skianleggene. Ifølge svenske CBS har turismen økt med 30 %.»

Folk leter etter nye opplevelser, tror Van Vliet. «De ønsker å utforske et annet miljø, og de finner det i Sverige. Pandemien har fått folk til å innse viktigheten av åpne områder og natur, og det er akkurat det Sverige har å tilby.»

klima

Ifølge henne er været også bedre enn folk ofte tror. «Til tross for at det kan regne oftere enn i Sør-Europa, er været her fortsatt attraktivt. Varmen i sør kan til og med være skuffende, noe som gjør Skandinavia til et mer attraktivt reisemål.»

Van Drie legger også merke til dette. «Vi har sett de siste årene at mange foretrekker temperaturer på rundt 20 til 35 grader eller mer, slik at de kan være aktive. Og det er bra, for Skandinavia er perfekt for friluftsaktiviteter som fotturer. fotturer.»

Priser

Selv om noen mennesker ikke velger Skandinavia på grunn av de høyere prisene, er det ifølge Van Drie ikke så ille for øyeblikket. «Inflasjonen har vært lavere enn i Nederland og Sør-Europa. Matvareprisene i Skandinavia er nå sammenlignbare med de i Nederland. Og forholdet mellom pris og ytelse er utmerket.»

I Sverige er også kursen mot euro svært gunstig for tiden, forklarer Karin van Vliet. «Det gjør ferier i Sverige rimeligere nå.»

Masse-turisme

Forvent ikke masseturisme der for øyeblikket, sier hun. «Du har områder her hvor det bor mange nederlendere, og det blir flere og flere av dem. Men du snubler ikke over dem.»

André Hazes høyttalere og frikandel-smørbrød er definitivt ikke der. «Nederlenderne kommer ikke hit for det. Vi har typiske svenske kjøttboller. Vi promoterer her det som tilhører landet.»

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *