Ikke mindre enn 150 nye jobber for ingeniører

Norwegian Archer, et globalt selskap som leverer olje- og boretjenester, samt kunder i olje- og gassindustrien, åpner et ingeniørkontor i Gdańsk. 150 ingeniører skal ansettes for å delta i utviklingen av selskapets globale prosjekter. Det blir selskapets største ingeniørkontor.

Bueskytter har operert i olje- og gassmarkedet i over 40 år. Selskapet sysselsetter for tiden mer enn 4,5 tusen mennesker. ansatte i 40 land rundt om i verden. Selskapet konstruerer brønner på 35 offshore-steder i Nordsjøen og Atlanterhavet, og mer enn 65 onshore-brønner i Sør-Amerika. Hovedkundene er: Equinor, Aker BP og Repsol.

Vil installasjonshavnen i Gdańsk bli bygget?
Vil installasjonshavnen i Gdańsk bli bygget?

Gdańsk-filialen vil støtte operasjoner i Europa, Nord- og Sør-Amerika og Stillehavet, samt utvikling av prosjekter i Midtøsten og Vest-Afrika. Valget av sted er ikke tilfeldig og selskapet har store forhåpninger til det polske kontoret.

– Det nye hovedkontoret gir et bedre arbeidsmiljø for våre ansatte og gir et moderne og profesjonelt miljø for å betjene våre kunder. Vi planlegger også å tiltrekke oss nye talenter til virksomheten når vi fortsetter å vokse og utvide virksomheten vår,” sa han. Piotr HinczewskiAdministrerende direktør i Archer i Polen.
Archers filial i Gdańsk ligger i et kontorkompleks i Oliwa Alkymi. Etter hvert vil 150 ingeniører jobbe der, med spesialisering innen ulike felt: rørdesign, konstruksjonsdesign, beregninger, E&I, prosessering, sikkerhet og mange andre. Fordelingen av ledige stillinger er planlagt over tre år. Det blir selskapets største ingeniørkontor.

Viktigere er at Archer også går inn i markedet for fornybar energi i dag. Selskapet kjøpte nylig 50 % av en aksjeblokk i Island Drilling Company med en forretningsutviklingsstrategi innen geotermisk boring. På sin side vil ambisjonen til Gdańsk-kontoret for de kommende årene være å utvide omfanget av tjenester til å omfatte tjenester til havvindsektoren.

Pommerns voivodskap blir et stadig mer attraktivt sted for investorer i offshoreindustrien. Det er også en ekstra mulighet for mange lokale bedrifter som har erfaring med å levere produkter og tjenester til denne fremtidens sektor. Archer er et annet selskap i offshoreindustrien som nylig bestemte seg for å åpne en filial i Gdańsk. I september ble en lignende beslutning tatt av Siemens Gamesa, som spesialiserer seg på å levere løsninger for vindturbiner.

En polsk-spansk vindtårnfabrikk skal bygges i Gdańsk
En polsk-spansk vindtårnfabrikk skal bygges i Gdańsk

– Vi er overbevist om at industrier knyttet til offshoreindustrien, enten det er vindkraft eller olje og gass, snart vil være den mest utviklende retningen for pommersk industri, ved siden av bilindustrien og elektronikken. Tilstedeværelsen av selskaper som Archer er en utviklingsmulighet for hele regionen. Vi vet at vi har en svært dyktig arbeidsstyrke, noe som for tiden er et viktig konkurransefortrinn når det gjelder valg av lokasjon for utenlandske investorer. Å vende seg til havet er en av de grunnleggende forutsetningene for vår virksomhet de neste årene – sier han Nikolai Truninvisedirektør, Invest in Pomerania, en lokal myndighetsinstitusjon som driver med investorer.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *