I Penvénan kombinerer Jardar Norge og Bretagne for en sommer – PenvénanHvis du skyver døren til L’Amer for å drikke og spise i sommer, vil du garantert bli ønsket velkommen av Jardar. Et 25 år gammelt blondt hode, gjennomtrengende smil, han er en av sesongarbeiderne ansatt av Corentine Le Quellec og ektemannen Philip Failler, i bar-crêperiet i sentrum.

Reise Reise

Nordmannen oppholder seg i Frankrike som en del av Erasmus-studiene i statsvitenskap. Fra sine vikingforfedre beholdt han eventyrlysten, og presset ham langt fra hjemlandet Norge. Før Bretagne studerte den unge mannen miljøvitenskap i Sao Paulo, Brasil. Dette landet holder han i sikte for sin fremtidige karriere.

«Jeg har vært i Rennes siden januar, og jeg lette etter jobb for denne sommeren. En venn fra Morlaix satte meg i kontakt med Corentine, sier den unge mannen. En elsker av reiser og møter, vil Jardars opphold i Bretagne forbli et stort avbrekk i hans oppdagelsestørst: «Jeg er superglad for å være her. I kontakt med kunder går tiden veldig fort og stemningen er veldig hyggelig. Her er folk veldig åpne. I Norge er det vanskelig å få nye venner”.

En liten tur og så dra

Før han ankom Frankrike tok Jardar fransktimer på en app, men med dårlige resultater.

«På skolen var jeg ikke særlig sterk i språk. Det var på reise at jeg fant språk interessante. Å være i kontakt med mennesker er egentlig hvordan du lærer best, forklarer Jardar, som nå snakker flytende fransk. Etter sesongen i Penvénan tar den unge globetrotteren et «gap year», et friår. «Jeg er fortsatt ung og jeg vil ta meg tid til å se andre ting», poengterer sesongarbeideren.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *