Hvilke norske regioner er mest avhengig av utenlandsk arbeidskraft?

Antall personer fra andre land som jobber i Norge har økt betydelig siden 2003, og enkelte deler av landet er mer avhengig av utenlandsk arbeidskraft enn andre. Dette er konklusjonene i en studie nylig presentert og utført av Statistisk sentralbyrå.

I følge data fra Statistisk sentralbyrå har andelen utenlandske arbeidstakere i Norge mellom 2003 og 2020 firedoblet seg, fra 2 % til 8 %.

Inkludert innvandrere fra andre nordiske land stiger dette tallet til ti prosent. Statistikken inkluderer de som regelmessig reiser fra et annet land til Norge for å jobbe, har fått arbeidstillatelse i landet, eller har oppgitt arbeid som grunn for å flytte til Norge.

Som analysen av statistiske data viser, er også Viken fylke, som har størst befolkning i Norge, den norske regionen som er mest avhengig av utenlandsk arbeidskraft.

Innvandrere som jobber i Viken fylke representerer 9,9 %. av alle ansatte. Fylket med nest størst andel utenlandsk arbeidskraft er Rogaland. Det tredje mest avhengige fylket i landet av utenlandsk arbeidskraft er Møre og Romsdal.

I Oslo fylke kommer 9,3 % av arbeidsstyrken fra utlandet. av alle ansatte. Den minste andelen utlendinger som deltar i det lokale arbeidsmarkedet er registrert i regionene Adger, Innlandet og Trøndelag.

I alle fylker er andelen mannlige utenlandske arbeidstakere høyere enn kvinners.

Den største andelen arbeidere, sammenlignet med lokale arbeidere, utgjøres av utenlandsk arbeidskraft i sektorer som bygg, forretningstjenester, overnatting og servering. Viken fylke, som har størst andel utenlandske arbeidere, leder også landet i antall byggetillatelser i fjor.

Polakker representerer den største andelen av alle arbeidsinnvandrere og arbeidstakere som regelmessig reiser for å jobbe fra utlandet. Den nest største andelen utenlandske arbeidstakere er litauere, etterfulgt av svensker.

Drevet av thelocal.no.

Likte du? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hvilke norske regioner er mest avhengig av utenlandsk arbeidskraft?

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *