Hvem gjemmer seg bak Subwoofers knallgule masker? | NÅ

En sang som anbefaler å gi en ulv en banan og to sangere på scenen iført knallgule ulvemasker: Årets bidrag fra Norge skiller seg ut. Subwoofer har ennå ikke gitt et seriøst intervju under Eurovision Song Contest, og det er umulig å vite hvem som gjemmer seg bak maskene på scenen. Dette er de mest populære teoriene.

For 4,5 milliarder år siden skapte brødrene Jim og Keith det største bandet i universet på månen: Subwoofer. Søndag 20. juli 1969 fortalte profeten Neil dem at han ville hjelpe dem å bli det største bandet på planeten Jorden hvis de skrev en sang på engelsk. Neil kom aldri tilbake, men DJ Astronaut fant duoen og brakte dem til jorden hvor de konkurrerer i årets Eurovision Song Contest.

Eventyret som beskrevet ovenfor er gitt av Norge som det offisielle bakteppet for Subwoofer-duoen. Ingen ytterligere informasjon om identiteten til sangerne er frigitt. Da NU.nl forsøkte å intervjue bandet, ble informasjonen «overført» til en talsperson på en komisk måte, og Jim og Keith snakket ikke i det hele tatt. Dette har ført til få konkrete svar eller noen tegn på hvorfor bandet valgte denne spesielle kostymen eller temaet for sangen deres.

Subwoofer har vært kjent i Norge en stund: duoen deltok i Melodi Grand Prix-festivalen, hvor vinneren blir sendt til Eurovision Song Contest. Allerede da den norske festivalen nærmet seg, ble det spekulert mye i hvem som står bak maskene.

Hva sier reven?

For eksempel bekreftet duoen at de er brødre, noe som førte til konklusjonen at det kunne være komedieduoen Ylvis. Dette navnet ringer kanskje ikke umiddelbart, men den mer kjente hiten av de to gjør det sikkert: sangen Hva sier reven? (2013). Dyretemaet, tegneserien og fremfor alt sangernes stemmer ville passe Ylvis så godt, at det godt kunne vært riktig.

Et annet substantiv som ofte faller i kombinasjon med Subwoofer er sanger. Gaute Ormasen. Sangeren ble nummer to under den norske versjonen av idoler i 2003 og stemmen hans sies å være veldig lik stemmen til et av medlemmene i Subwoofer. En annen ledetråd: hvert land måtte ha en live på bånd i tilfelle noen blir syke og ikke kan komme seg til Torino. Og Ormasen ble visstnok sett filme Norway-båndet.

Under de samme opptakene ble også den britiske sangerens bil oppdaget Ben Adams, som var en del av guttebandet A1 i 1990. Briten har bodd i Norge i årevis nå, og teorien ville også matche det som ble hørt under prøvene. Et øyeblikk ble mikrofonen stående åpen umiddelbart etter en av prøvene og noen med britisk aksent kunne høres gi instruksjoner til noen fra teknikeren.

Om det blir klart under Eurovision Song Contest hvem som står bak maskene er fortsatt en overraskelse: Ingen rundt den norske delegasjonen sa noe om den mulige kunngjøringen.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *