hvem er hovedpersonene til Graspop 2024?

Mens vi fortsatt nyter en flott Graspop-utgave, gleder vi oss til ryktene for 2024. Hvilke artister vil dyktig rive scenene til Dessel? Festileaks gir deg en oversikt over de største utfordrerne.

Neste år vil vi igjen kunne høre på de største navnene i metalverdenen i fire dager. Datoene for Graspop 2024 er allerede kjent – ​​legg inn 20.–23. juni i kalenderen din – men ryktene vil forbli spennende en stund til. Hvem vil vi se igjen i Dessel, og hvilke handlinger er definitivt ekskludert? Vi gir deg en hjelpende hånd på vei.

Fotokreditt: Femke Valks / Festileaks

Bring meg horisonten

Mennene i det engelske bandet Bring Me the Horizon har jobbet hardt de siste årene for å bli kjente. I mellomtiden solgte de lett ut Ziggo Dome og forestillingene på Rock am Ring og Download Festival 2023 skapte mye entusiasme. Med Post-menneskelig overlevelsestur BMTH vender tilbake til sin velkjente hardere lyd. Bandet har allerede gjort inntog i mer kommersielle rock- og poplåter, men beviser at de foretrekker å rive ned teltet med en sunn porsjon metall.

Neste år vil Oliver Sykes og co. definitivt tilbake i engene. Hurricane & Southside Festivals i Tyskland bekreftet nylig deres ankomst. Det er veldig praktisk at denne festivalen faller akkurat samtidig med Graspop, så en kort overfart til Dessel passer perfekt inn i programmet.

Foto: Kameron Pollock

hevnet syv ganger

Faktisk skulle Graspop-publikummet bli traktert med et stort spor fra Avenged Sevenfold i 2022. Men dessverre: bandet klarte ikke å fullføre konserten og det nye albumet sitt i tide. Dette resulterte i at hele Europatouren ble kansellert. Fansen var skuffet, men i mellomtiden satte herrene ord på ordene deres. I 2023 slipper de sin splitter nye plate Livet er alt annet enn en drøm… ute.

Amerikanerne har også bekreftet sine første festivaler for Europa. Vi håper A7X med glede vil gjøre opp for de avlyste forestillingene. Og hvilket bedre sted å gjøre det enn på Graspop?

Skorpioner
Foto: Jovan Nenadic

Skorpioner

Skorpioner elsker Belgia og Belgia elsker skorpioner. Antall forestillinger er nå over femti. I løpet av de siste ti årene har vi kunne se disse herrene tre ganger på Graspop. Bandet har eksistert i nesten seksti år, og det ser ikke ut som Scorpions planlegger å stoppe med det første (til tross for mange avskjedsturnéer). Det er fortsatt mye tromming og tapping med det tyngste gitararbeidet.

Med klassikere som «Wind of Change» og «Send Me an Angel», men også nye verk, appellerer showene til store og små. Scorpions vil helt sikkert være tilstede på festivaler igjen i 2024. Det første hjemmearrangementet, Wacken Open Air, ønsker mennene velkommen 31. juli. Vil gruppen opprettholde tradisjonen og legge til en ny tur til Dessel?

Deep Purple Hellfest 2022
Foto: Ian Geerts (@_mortus) / Festileaks

Mørklilla

Deep Purple annonserte nylig to festivalopptredener rundt Graspop 2024. Herrene ble allerede tiltrukket av den spanske Bilbao Music Legends Festival og den bulgarske Midalidare Rock. Den legendariske gruppens siste opptreden i Dessel går tilbake til 2022. Britene spilte også på Graspop i 2017 og 2019. Velkommen gjester, som ikke ville se malplassert på den neste plakaten til det belgiske metaltreffet.

Foto: FOTOARK

Judas Priest

Judas Priest har eksistert i over 50 år. Slitasjen er imidlertid ikke over ennå. Den første singelen «Panic Attack» fra det nye albumet ble nylig sluppet Uovervinnelig skjold ute. Selv om frontmann Rob Halfords stemme ikke er det uovervinnelig er – det må være beskytte stemmen, og bruker den derfor med måte – den nye singelen låter fortsatt like kraftig. Hele albumet slippes 8. mars 2024. Nå som bandet har bekreftet den første europeiske turnédatoen i juni 2024 med norske Tons of Rock, er de også en umiddelbar Graspop-utfordrer. Der herrene allerede har spilt syv ganger.

Hvert år håper besøkende på Graspop på besøk fra det største metalbandet i verden. Bare for å finne ut at de er blitt kryptert av Rock Werchter, eller at disse herrene spiller separate konserter.

Men i år er det fortsatt grunn til håp. Ifølge den franske radioverten Francis Zégut, som allerede har lekket Metallica-konserter med suksess, vil bandet være til stede på Hellfest 2024. En uke før vil Graspop finne sted, og amerikanerne vil da etterlate et hull i agendaen. Dessuten ser det ut til at Rock Werchter er ekskludert fra den gjeldende kalenderen.

Femfingret dødsslag

Five Finger Death Punch spilte sist Graspop i 2022, også overskriften. I 2023 og 2024 vil herrene være med på første del M72 World Tour av Metallica. Så de er allerede i Graspop-regionen, har plass i agendaen og har allerede skapt overskriftene der. Et besøk til Graspop 2024 virker som et opplagt valg.

Foto: Travis Shinn

Drømmen til mange Graspop-entusiaster nærmer seg. Med kunngjøringen om at Tool skal turnere Europa i 2024, er bandet umiddelbart en av konkurrentene til en headlinerplass på Graspop 2024. Etter Metallica er amerikanerne det største metalbandet som aldri har spilt på Desselse festivalområde.

Frontmann Maynard James Keenan var der allerede med sitt andre prosjekt A Perfect Circle. På den tiden stengte han festivalen som headliner. Ikke alle satte pris på den relativt rolige settingen, uten tekst, kulisser og pyro. Noe som førte til at de besøkende dro tidlig og en synlig irritert leder også dro tidlig. Vi håper at Maynard ikke lenger plages av dette og at det ikke setter sjansene for å flytte til Graspop i fare.

Foto: Scott Penner

Frafallet

Dessverre er noen kjære navn allerede utelatt fra ryktene rundt Graspop 2024. For eksempel blir det ingen turné for Rage Against the Machine og det er uklart om noen avlyste opptredener fra deres forrige konsertserie en dag vil bli tatt igjen. Dessuten sa System Of A Down-frontmann Sergj Tankian sier han ikke er interessert i å turnere i nær fremtid. Bandet delte en teaser for Sick New World-festivalen Twitter. Fra og med 2023 fant bandets eneste festivalopptreden også sted på Las Vegas-festivalen. At de trolig skal opptre der igjen i 2024 sier dessverre lite om mulige europeiske konserter neste sommer.

Housebandet Iron Maiden så ut til å vike for en solo-turné av frontmann Bruce Dickinson og ble derfor forlatt. Ozzy Osbourne er også eliminert som en utfordrer, ettersom helsen hans ikke lenger lar ham opptre mange ganger. Han har fått påvist Parkinsons sykdom og skal snart gjennom en ny operasjon.

Spekuler mer om Graspop 2024

Selvfølgelig må vi fortsatt vente og se hvilke rykter som er nøyaktige. Mye kan skje før en reservasjon annonseres. Har du også blitt berørt av ryktebørsen? Så spekuler videre på Festileaks-forumet. Det pågår mye diskusjon om emnet GMM 2024.

Foretrekker du å komme i kontakt med andre festivalgjengere via WhatsApp? Så ta en titt på vår Festifans WhatsApp-fellesskap.

Graspop Metal gjenforeningslogo

Graspop Metal Meeting 2024

plass


Belgia


Dessel, Belgia


Dato
20.–23. juni 2024

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *