Historier om verden i «Jēkabs»-galleriet i gamle Riga

Mastene på yachter skjærer himmelen som lange skarpe dolker, slik at solen og månen velter ut i de bølgende bølgene, en visjon om en varm dag i sørlandet, lure, klovner, en sebra av tapt sirkus og damp som stråler fra himmelen. canvas, en liten båt som, som en ensom sjel, kjemper for å overleve under angstens svarte skyer – så stort er livet, essensen og fantasien til Agia Jansones.

Agija Janson ble født 4. august 1973 i familien til maleren og læreren Ralf Janson og designeren Brigita Janson; I 1997 ble hun uteksaminert fra maleavdelingen ved Latvian Academy of Arts – det monumentale maleverkstedet til professor Indulis Zariņš, og har deltatt på kunstutstillinger siden 1993. Malerens verk er i private samlinger i Latvia, Storbritannia, Spania, Norge , Østerrike, Tyskland, Frankrike, Nederland og USA.

Kunstnerens verk finnes ikke bare i «lukkede» private samlinger i mange land rundt om i verden, men de kan også sees inne på kontorer og offentlige rom. Ifølge beundrere av verkene hennes har Agia Jansons verk også en slags psykoterapeutisk effekt. De stimulerer fantasien og tar betrakteren med på en felles reise – denne gangen er de «verdenshistorier».

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *