Henry som sjef, Dufour for sjenert… The Tops and Flops of the Blues» trekning

Amandine Henry var suveren på midtbanen, Julie Dufour for sjenert. Gepa / Panorama

TOPP/FLOPPER – Udelt herredømme, en fredelig kveld i forsvar men også Dufour for sjenert… Finn Toppene og Floppene etter kampen mellom Frankrike og Norge (0-0).

TOPP

Udelt herredømme

Hvis de blå ikke har funnet feilen, skal alt åpenbart ikke kastes. De ble aldri satt i vanskeligheter av de begrensede, men forente nordmennene, og beleiret motstandermålet: 22 skudd til 5, 66 % ballbesittelse, 7 cornere til 3, og fremfor alt 3 treffposter til 0. Kort sagt var animasjonen generelt tilfredsstillende og midtbanespilleren dikterte loven sin gjennom hele kampen.

Stille kveld for forsvaret

Godt hjulpet av den generelle dominansen til lagkameratene hadde ikke Constance Picaud muligheten til å skille seg ut og fant kanskje til og med tiden lang i straffefeltet. Eneste spenningen var en røff utgang og en heldigvis skrudd av heading fra Maren Mjelde. Mbock-Renard-hengslet var betryggende ved å ikke gi plass til Sophie Roman Haug, gjennomsiktig.

Henry, en sjefsopptreden

Amandine Henry er 34 år gammel, men midtbanespilleren viste likevel sin klasse gjennom de 90 minuttene, godt støttet av Grace Geyoro og Sandie Toletti. Alltid like teknisk presis kunne Angel City-spilleren ha gitt seier til laget sitt med to kraftige slag, de første 25 meterne fra målet erobret i to etapper av Mikalsen, motstanderens keeper, og fant deretter plassen (85.) . Det er vanskelig å ikke tenke på fraværet hans under siste VM på grunn av skade…

FLOPER

Første stikk for Blues

Bildet var perfekt til da: Etter tre seire på tre kamper i Nations League klarte ikke de blå vinne. Siden deres eliminering i kvartfinalen i verdenscupen har banen vært perfekt: seire mot Portugal (2-0), Østerrike (1-0) og Norge forrige uke (2-1). Ingenting er uoverkommelig siden de fortsatt er godt plassert (1., 10 poeng) og en suksess mot Østerrike 1. desember vil garantere dem en plass i Final 4 (21. til 28. februar 2024).

Sommer mangler suksess

Hervé Renard hadde hamret inn før kampen: Les Bleues manglende suksess foran mål hadde vært en grunn til bekymring siden starten av Nations League. Selv i fraværet av Marie-Antoinette Katoto, som gjenopptok med PSG 17. september, burde Blues-angrepet vist mer ro og suksess. Flere ganger servert i en god situasjon klarte ikke Eugénie Le Sommer å konvertere de gode fasene til laget sitt ved å finne tverrliggeren (87.) på slutten av kampen.

Dufour går glipp av en mulighet

Etablert etter førsteklasses prestasjoner med Paris FC, Julie Dufour, plassert på venstre ving, strålte ikke noen dager etter sin gode kamp i Oslo (Norge) fredag ​​under den første etappen. Den 22 år gamle nordlendingen gjorde flere dårlige tekniske valg nær overflaten. Hun var også for sjenert i møte med målet. Da Kadidiatou Diani kom inn på plassen hennes, var han mer blodig med ballen i løpet av den halvtimen som ble tilbrakt på banen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *