Dette er hvor lenge du trenger å være i solen for å absorbere nok D-vitamin.

Og er det forskjell når du gjør det? Får du D-vitamin raskere midtsommer enn når du sitter ute tidlig på våren?

Vitamin d

Vitamin D er veldig viktig for din helse og velvære. Kroppen din trenger det for mange vitale prosesser, inkludert å opprettholde glødende hud og bygge og opprettholde sterke bein og tenner. Du kan få i deg vitamin D gjennom mat, som fet fisk, men hovedkilden er naturlig sollys. Så la oss gå ut!

Råd

Rådet er å tilbringe femten til en halv time ute hver dag mellom klokken 11 og 15. Det er viktig at hodet og hendene er avdekket. Jo mer du utsetter huden din for solen, jo raskere produserer du nok vitamin D. Og ja, selv på overskyede dager og solen ikke er synlig, produserer kroppen din vitamin D.

Dessverre er ikke femten minutter nok om vinteren. Dessverre skinner ikke solen sterkt nok, noe som også forårsaker den berømte vinterblusen. Du kan deretter ta kosttilskudd for å sikre at kroppen din får nok vitamin D.

Ulike faktorer

Den nøyaktige tiden du trenger avhenger av mange forskjellige faktorer. Femten til en halv time er mer enn nok om våren og sommeren for å sikre at alle produserer nok vitamin D. Fra britene forskning viser at for folk i Storbritannia er tretten minutters soleksponering tre ganger i uken om våren og sommeren nok til å opprettholde sunne vitamin D-nivåer. Mens en en annen studie viser at nordmenn trenger 30 minutter med sollys. Derfor er styret i midten.

Farge på huden din

I tillegg tar det litt lengre tid for personer med mørk hud enn for personer med lys hud. I tillegg er ettermiddagen den beste tiden å gå ute, da det er da solen er på sitt høyeste og UVB-strålene er mest intense. Ute forskning det viser seg at det tar kortere tid å produsere nok vitamin D.

Symptomer og solbrenthet

Hvis du kjenner igjen disse symptomene, er det på tide å komme deg ut oftere. Huden din forteller deg også om du har mangel på vitamin D. Og kan du virkelig få i deg for mye vitamin D? Du kan lese den her.

Ikke glem å smøre solkrem på huden din. Ingen type solkrem beskytter huden din fullstendig. Det betyr at UV-stråler fortsatt når kroppen din og dermed produserer du vitamin D. Selv når du bruker solkrem.

Susan, skjønnhetsvlogger, forklarer hvordan du kan nyte solen trygt:

Kilde: Helselinjen, Hjemmelege

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *