Gull til Jutta Leerdam på 1000 meter i Obihiro World Cup

Leerdam, som syklet for Jumbo-Visma, delte åpenhjertig sin tøffe personlige kamp etter løpet. Hun avslørte at det var helseproblemer i familien hennes, noe som gjorde de siste ukene spesielt vanskelige for henne. Tankene om moren hans, som lider av helseproblemer, gjorde seieren bittersøt for Leerdam.

Familie

Jeg vil ikke gråte lenger, men det er noe i familien min som ikke går bra helsemessig, sier Leerdam til NOS. Til tross for sine personlige vanskeligheter klarte Leerdam å glemme stresset og spenningen og vinne 1000 meteren med overbevisning.

Skøyteløperen innrømmet at det var mentalt vanskelig å fokusere på konkurransen når tankene hennes var et annet sted. «Denne uken taklet jeg det ganske bra, men i dag, med stress og spenning, er det bare ikke veldig hyggelig,» sa Leerdam. Til tross for dette understreket hun viktigheten av å prestere sterk for ikke å skuffe moren.

Motstandsdyktighet

Til tross for sine personlige bekymringer, viste Leerdam spenst på isen. Hun løp 1000 meter på «autopilot» og klokket 1.14.57, og etterlot konkurrentene Miho Takagi og Kimi Goetz.

Leerdam-trener Jac Orie berømmet hans mot og besluttsomhet gitt omstendighetene. «Det Jutta har gjort er ekstremt imponerende, gitt omstendighetene,» sa Orie.

Neste utfordringer

Med denne seieren ser Jutta Leerdam fremover mot de neste utfordringene, inkludert verdenscupen i Beijing og påfølgende arrangementer i Stavanger (Norge) og Tomaszów Mazowiecki (Polen).

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *