Gode ​​nyheter for de som reiser med barn på kollektivtransport i Oslo

I Oslo og Viken fylke vil inntil fire barn fra og med denne uken kunne kjøre kollektivt gratis sammen på hverdagskvelder. Det melder Oslo kommune.

Fra mandag 19. september vil voksne med billett til Oslo og Viken fylkeskommune kunne kjøre på hverdagskvelder fra klokken 18.00. opptil fire barn kan reise gratis sammen.

«Dette er gode nyheter for familier med barn som kanskje sliter med penger i disse dager,» sa rådkvinne Sirin Stav i en uttalelse.

Til nå kunne barn i følge med voksne reise gratis på lørdager, søndager og helligdager. De nye reglene legger opp til at barn kan reise sammen med en voksen som har gyldig billett ikke bare i helger og helligdager, men også på ukekvelder.

Barn under seks er unntatt fra de nye reglene, da de uansett kan reise gratis. Reglene gjelder for barn og unge i alderen 6 til 17 år.

Ifølge Oslo bystyre vil det nye systemet være på plass i hele 2022 og 2023 og vil bli endret deretter. Systemet gjelder kun buss, trikk og T-bane i Oslo og Viken, så det gjelder ikke utenfor dem. I tillegg gjelder rabatten kun kollektivtransport, noe som betyr at den ikke gjelder for eksempel en reise til flyplassen med buss (flybussen) eller med tog (flytoget), gjelder heller ikke ved bruk av Oslo Pass.

Voksne trenger ikke å være i slekt med de transporterte barna – det betyr at du på angitt tidspunkt kan frakte for eksempel vennebarn gratis.

«Vi utvider gjerne disse reglene til også å gjelde på hverdager.» Dette vil oppmuntre til hyppigere bruk av kollektivtransport og bidra til at flere barn og unge lærer gode kjøreferdigheter og atferd i kollektivtrafikken og til å venne seg til å reise kollektivt», sier Olav Skinnes, medlem av kommunestyret, spesialisert i transportfelt.

«På grunn av dette vil køer og trafikkork reduseres, luften bli renere og utslippsmengden reduseres,» la O. Skinnes til.

Dette er ikke den eneste gode nyheten for folk som reiser kollektivt i Oslo: Byrådet vil bevilge opptil 200 millioner kroner for å gjøre kollektivtransporten billigere i hovedstaden.

Onsdag legger bystyret frem neste års budsjett, som skal inneholde midler til å gjøre kollektivtransport til et billigere alternativ.

Det nye billettsystemet vil sørge for at prisen på en enkelt kollektivbillett også vil avhenge av reisehyppigheten. Den nåværende prisen på en kollektivbillett i Ruter-appen er 39 kroner.

Den nye fleksible billetten vil komme de som ofte bruker byens kollektivtransport til gode, men ikke ofte nok til å kjøpe et månedskort som koster 814 kroner. Antall enkeltbilletter kjøpt de siste 30 dagene vil bli registrert. Dersom Oslos busser, trikker og T-bane brukes mindre enn 21 ganger, vil det nye billettsystemet være et mer kostnadseffektivt alternativ enn månedsbilletten.

Det forklares at det nye systemet vil møte behovet for fleksible løsninger, som har økt med intensiveringen av hjemmearbeid.

I gjennomsnitt vil det nye fleksible systemet spare passasjerer rundt 20 %, og i noen tilfeller opptil 40 %. midler.

Det nye systemet skulle gjelde for billetter fra Sone 1 – Oslo og deler av Bærum.

Drevet av thelocal.no og nrk.no.

Gode ​​nyheter for de som reiser med barn på kollektivtransport i Oslo

sfgdfg

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *