franskmennene slo Norge og møter Tsjekkia i kvartfinalen

Horacek. BEATE OMA DAHLE / AFP

Les Bleues vant denne søndagskvelden mot Norge i Trondheim (24-23). Og kvalifisere seg til kvartfinalen.

En liten bragd: det franske kvinnelaget i håndball slo endelig Norge i konkurranse, dessuten hjemme i Trondheim på søndag (24-23), en suksess som gjør at de kan fortsette sin feilfrie prestasjon i verdenscupen og ha et rimeligere kvartal. -endelig.

I stedet for å møte Nederland, først i gruppe IV, vil de blå, som toppet pulje II i hovedrunden foran Norge (10 poeng mot 8), møte den tsjekkiske overraskelsen, tirsdag fortsatt i Trondheim.

Tsjekkerne eliminerte spanjolene og representerer et dårlig minne for de olympiske mesterne som, omstokket, tapte mot dem i april 2022 som en del av kvalifiseringen til EM (31-30).

Men de blå nærmer seg denne typen revansj med full selvtillit, etter å ha innkassert en sjette seier på like mange kamper og bestått testen på glimrende vis mot nordmennene, regjerende verdensmestere og doble europamestere.

Underveis brøt de sin svarte rekke mot skandinavene, som hadde vunnet sine tre siste konkurransekonfrontasjoner (28-20 i semifinalen i Euro-2022, 29-22 i finalen i VM-2021 og 22- 20 i Euro-2020-finalen). Franskmennene vant ved å overvinne en dårlig start (0-3) og stoppe den norske damptrommelen, men så godt oljet til nå.

Glauser ufremkommelig

De kunne også stole, nok en gang, på et jernforsvar, bak som Laura Glauser, på vekselstrøm siden starten av VM, produserte en eksepsjonell prestasjon som forstyrret den norske maskinen, Camilla Herrem i spissen. Hennes 10 redninger på 32 skudd sier ikke alt om kampen hennes, der hun vant denne psykologiske duellen så ofte vunnet tidligere av nordmenn. Mens hun til da hadde vekslet med Hatadou Sako (en periode hver), spilte Glauser hele kampen.

De regjerende olympiske mesterne, som tjente på færre kontringsballer enn i sine tidligere kamper, på grunn av det effektive norske uttaket, stolte også på den langdistanse høyrearmen til Orlane Kanor (4/8) og støtten fra kaptein Estelle Nze Minko (6/8). Det var sistnevnte som nok en gang suste inn i et musehull for å score vinnermålet, 45 sekunder fra slutt, før Glauser blokkerte, ved å beleilig klemme beina, Stines siste forsøk Skogrand, noen sekunder fra sirenen. Målvakten ble feiret av lagkameratene hennes, som invaderte banen og ropte sin glede foran rundt 8000 tilskuere på Spektrum.

Med denne suksessen åpner Blues også for et mer gunstig sluttbilde. De vil bare kunne møte nordmennene i en eventuell finale, en målsetting nå helt tilgjengelig.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *