Frankrike snapper seieren mot Norge i årets siste kamp

Etter to nederlag i oktober i Tyskland (1-2) og Sverige (0-3), gjenvant Frankrike smaken av seier på fredag ​​ved å vinne mot Norge i en vennskapskamp (2-1) for sitt siste utspill. av året 2022.

Mens en storm så kraftig som den er uvanlig i regionen rammet Alicante og hele Costa Blanca fredag ​​middag, klarte Blues å spre skyene rundt seg på kvelden, og vant mot Norge (2-1), i det rustikke. Olympiastadion i La Nucia (Spania).

les også: Filmen fra kampen Norge-Frankrike

En måned på dagen etter smellen mottatt i Gøteborg mot Sverige (0-3), i kjølvannet av et tap i Tyskland (1-2), var nøkkelordet å heve hodet i kampen og gjenvinne en positiv dynamikk, for den 17. og siste kampen i et svært livlig år, preget av eliminering i semifinalen i EM i juli (13 seire, 3 tap, 1 uavgjort, 51 scorede mål, 15 innslupne) . Den andre delen av kontrakten ble oppfylt, takket være et sent mål fra Viviane Asseyi, i en kamp hvor intensiteten ikke alltid var der.

Uansett hvor oppmerksom på resultatet og den defensive soliditeten til laget hennes, spilte ikke Corinne Deacon det trygt, og tok risikoen med å bytte hennes 4-3-3 nesten uforanderlige i to år, for en vågal 3-5-2, med Eve Périsset i aksen av tre, den vanlige kantspilleren Delphine Cascarino i høyre stempel, og en Mateo-Diani-duo i angrep. Denne lille taktiske revolusjonen, kombinert med mange fravær (Bilbault, Bacha, Tounkara, Katoto, Mbock, O. Sarr, etc.), resulterte i et ganske blandet bilde.

Stilt overfor nordmenn i gjenoppbygging, etter ydmykelsen på EM (eliminering i første runde med 0-8 tap mot England), fant de blå åpningen godt av Kadidiatou Diani (25.), lansert i dybden av hennes PSG-lagkamerat Sakina Karchaoui, kuttet ut for rollen som venstre stempel som har blitt gitt henne. Men de få offensive gnistene, ofte skapt av en Diani i bena for hans 80. cap, i motsetning til Mateo som svært lite ble funnet, skjulte ikke alt. Hullene som ble igjen til tider, spesielt på sidene, kom til å balansere gjengivelsen av den nye enheten.

Innbyttere gjorde forskjellenMarkeringsavstanden var vanskelig å få med seg for noen, og den norske utligningen kom fra et altfor enkelt gjennombrudd av Marit Bratberg Lund på venstrekanten, som utnyttet mangelen på respons fra tre Tricolores til å finne hodet til Sophie Haug (31. ). Den trefargede benken endte imidlertid opp med å gjøre forskjellen, i en ganske beroligende andre periode. Ønsket om å teste en ny animasjon åtte måneder før VM skal leies, selv om det ikke er sikkert den blir anmeldt, mens sprinten allerede er i gang.

Det neste internasjonale vinduet blir den franske turneringen i februar, hvor deltakerne snart vil bli kjent. Det gjenstår da kun aprilrallyet (to kamper) før kunngjøringen av lista for verdenscupen som vil starte forberedelsene til den første kampen mot Jamaica 23. juli i Sydney.

les også: Alt det siste innen kvinnefotball

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *