forfatter av en double, Haaland løslatt ved pause fra Norge-Armenia

Erling Haaland, truffet flere ganger av armenske forsvarere. NTB / REUTERS

Det tok Erling Haaland bare 45 minutter å score tre mål i Norges 9-0-seier over Armenia. Berørt kom Borussia Dortmund-spissen ut til pause.

Norge hadde det tøft denne tirsdagskvelden mot Armenia. 5-0 til pause, 9-0 sluttresultat. Totalseier til Erling Haalands lagkamerater, som ikke får se neste verdenscup i Qatar.

Under denne ensidige vennskapskampen, avkortet av det røde kortet mottatt i det 17. minutt av den armenske forsvarsspilleren Arman Hovhannisyan, skilte Erling Haaland seg ut. Et første mål i det 24. minutt, før et andre på pause i første periode (45+1). Borussia Dortmund-stjernespissen ga også en avgjørende assist ved halvtimesmerket (30.) for sin midtbanekamerat Kristian Thorstvedt.

Men Erling Haaland kom ut til pause. A priori ikke noe veldig alvorlig for den unge 21 år gamle spissen. Ved å utnytte den store scoringen og faktumet med å spille en vennskapskamp, ​​gjorde Ståle Solbakken, den norske treneren, et firedobbelt bytte ved pause. Blant de fire utgående spillerne er BVB-stjernen. Heklet og dyttet av hardheten til de armenske forsvarsspillerne i den første perioden, ble den norske spissen absolutt tatt ut mer som en forholdsregel, enn faktiske skader.

Erling Haaland er spesielt den som provoserer det armenske røde kortet (17.), etter å ha mottatt en voldsom takling. Tydeligvis et ufarlig slag siden Dortmund-spilleren scoret sitt første mål sju minutter senere. Forholdsregler som burde glede Marco Rose, på tysk side. Skadet i februar har ikke protesjén til den tyske treneren scoret på 204 minutter i ligaen. En evighet.