Fire russere arrestert i Norge for brudd på fotoforbud

Mens Norge bekymrer seg for mulig sabotasje av kritisk infrastruktur, sa politiet i landet mandag at de arresterte fire russere for angivelig brudd på et fotograferingsforbud.

Norge har den siste tiden vært i høy beredskap etter flere rapporter om mystiske droner som er oppdaget nær olje- og gassrigger som drives av et stort energiselskap.

I løpet av den siste uken har norsk politi pågrepet to russere som er siktet for ulovlig flyvning med droner og tatt bilder eller video.

De fire russerne som ble rapportert mandag ble arrestert sist torsdag nord i landet. De ble varetektsfengslet i en uke fredag, opplyser regionspolitiet.

Hva som interesserte de fire russen – tre menn og en kvinne som kjørte bil med russiske skilt – opplyste ikke politiet, men sa de hadde fotografert gjenstander som det er forbudt å fotografere.

Fire internerte mellom 25 og 30 år ankom Norge fra Finland i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

Etter å ha sjekket eiendelene deres ble det funnet «mange» bilder, men de nektet for å ha begått overtredelser og hevdet at de bare var turister, sier politibetjent Gautė Rydmarkas til TV2.

Den norske justisminister Emilie Enger Mehl (Emili Enger Mel) nektet å kommentere saken, men bemerket at «fra et etterretningsperspektiv øker presset på Norge».

De fire pågrepne hadde ifølge politiet ingen droner.

Norge, i likhet med flere andre vestlige land, forbød russiske fysiske og juridiske personer å fly over sitt territorium etter at Kreml invaderte Ukraina i februar.

Brudd på dette forbudet straffes med tre års fengsel.

Som et resultat av Russlands invasjon av Ukraina gikk Moskvas tilgang på energiressurser drastisk ned, Norge fratok Russland statusen som hovedleverandør av naturgass i Vest-Europa.

Etter Nord Stream-rørledningseksplosjonene og droneobservasjoner har Norge skjerpet sikkerheten rundt sin energiinfrastruktur betydelig.


Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *