Finland implementerer permanent grensekontroll for å hindre russiske biler i å komme inn i landet

Norske og finske tollere bekreftet overfor norsk presse at det er mobilisert ytterligere ressurser for å hindre russisk-registrerte biler i å krysse grensen.

Selv om EU (EU) stort sett har lykkes med å innføre et forbud mot russiskregistrerte biler inn i blokken, fortsetter de å komme inn i EU gjennom Storskog grenseovergang, den mest trafikkerte grenseovergangen.nordligste delen av Europa med Russland. Derfra kan russiske biler fortsette ruten til Finland, som strengt kontrollerer innreise til landet etter at EU-kommisjonen (EF) 8. september gjentok viktigheten av å respektere sanksjoner mot russiske biler.

– Mandag 25. september ble ni biler registrert i Russland nektet ved grensen til Norge, sa en talsperson for tollvesenet til norsk presse.

I mellomtiden ble kun én bil stoppet ved Finlands nordligste direkte grenseovergang mot Russland, mens ingen russiskregistrerte biler forsøkte å krysse lenger sør.

Finland har seks grenseoverganger mot Norge i nord, hvorav den største er Neidene. Tidligere var det kun tollere til stede på dagtid og det ble gjennomført stikkprøver på kveld og natt. Grensen er nå bevoktet 24 timer i døgnet.

Selv om Norge ikke er medlem av Den europeiske union, er det stort sett i samsvar med sanksjonene som ble innført som svar på Russlands invasjon av Ukraina. Norske myndigheter bekreftet at restriksjoner på russisk-registrerte biler snart vil bli innført, og statssekretæren sa at Norge er i samtaler med finske myndigheter om saken.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *