Eurovision 2023 | Alessandra Mele skal representere Norge

Eurovision 2023 |  Alessandra Mele skal representere Norge
Alessandra Mele på Eurovision Song Contest 2023 @ MandyPettersen

JEG»Eurovision er en av årets mest etterlengtede begivenheter for fans av musikk verdensomspennende. I år vil Eurovision finne sted i liverpool i Storbritannia som ble nummer to i 2022. Ukraina, vinnerlandet i forrige utgave, klarte ikke å organisere det. Etter hans valg i semifinalen, Alessandra MeleItaliensk-norsk sanger, vil representere Norge med tittelen «Queen of Kings». Vi sees lørdag 13. mai kl 21.00 på Frankrike 2 for den 67. utgave av Eurovision Song Contest !

Eurovision 2023 i Liverpool

Konkurransen, som startet i 1956, er kjent for sitt kulturelle mangfold og inkludering. Artister fra hele verden deltar i Eurovision og presenterer musikken sin foran millioner av seere over hele Europa og utover. Hvert deltakerland sender en artist eller gruppe med en original sang, som deretter bedømmes av en jury og ved offentlig avstemning. Vinnerlandet arrangerer Eurovision Song Contest året etter.

Eurovision-showet er også kjent for sine flamboyante og fargerike forestillinger, som har blitt en tradisjon. De ekstravagante antrekkene, spesialeffektene og den spektakulære iscenesettelsen som følger med opptredenene til artistene er i orden.

Gjennom årene har Eurovision lansert karrieren til mange artister, inkludert de berømte svenskene i ABBA. Norge har deltatt i Eurovision Song Contest siden 1960. Det skandinaviske landet har vunnet konkurransen 3 ganger. Dessverre har Norge også en trist rekord, den siste på stillingen uten poeng. Men i 2009, Alexander Rybak vinner med tittelen «Fairytale» ved å slå rekorden for antall poeng oppnådd under Eurovision Song Contest med 387 poeng. I 2019 ligger Norge på 5. plass med gruppen KEiiNO og dens tittel blander pop og joik. Ånd i himmelen «.

Alessandra Mele representerer Norge under Eurovision 2023

Alessandra Mele er en 20 år gammel italiensk-norsk sangerinne som ble valgt til å representere Norge under Eurovision 2023. Født i Italia av en italiensk far og en norsk mor, flyttet Alessandra til Norge i 2021 for å fokusere på karrieremusikalen.

I 2022 deltar Alessandra i The Voice – Norges beste stemme. Tidlig i 2023, hun er valgt ut til å delta i finalen i Melodi Grand Prix, Norges uttakskonkurranse til Eurovision. Hun presenterte tittelen «Queen of Kings», som ble hyllet av det norske publikum. Hennes energiske opptreden, kraftige stemme og scenetilstedeværelse gjorde henne til den overveldende favoritten til å vinne konkurransen.

Norge valgte derfor Alessandra til å representere landet i Eurovision 2023. Hun ble plukket ut etter semifinalen som fant sted 9. mai 2023 i Liverpool. Norge er derfor et av de 26 landene som skal delta i den store finalen lørdag kveld live på France 2. Merk at Tyskland, Spania, Frankrike, Italia, Storbritannia samt vinneren av året før er automatisk kvalifisert. Slagordet for Eurovision 2023 er United by Music. Lykke til Alessandra!

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *