Euro M21: Sveits styrter Norge og lanserer turneringen sin godt – rts.ch

Med en viss suksess gjorde Sveits en vellykket start på Euro M21 i Cluj. Patrick Rahmens lag vant 2-1 mot Norge i en komplisert kamp.

Ledet i scoringen etter suksessen til Emil Ceide (Sassuolo) i det 19. minutt, veltet Sveits tabellen på to streiker fra Dan Ndoye (36.) og Kastriot Imeri (55.). Vaudois og Genevan ble hjulpet av en uinspirert målvakt til å tilby fargene deres en uvurderlig seier. Det gjør at Sveits kan takle de to oppgjørene mot Italia søndag og Frankrike onsdag under best mulige forhold.

Individualiteter utgjør forskjellen

Sveits må imidlertid heve spillnivået for å klare denne gruppespillet. Mot Norge avslørte hun mangler. Med en tryggere keeper og større effektivitet i siste akt, ville Norge stille og rolig vunnet denne kampen. I likhet med Ardon Jashari, som var for nølende, led Patrick Rahmens spillere mye i det svulmende Transylvania.

Heldigvis ble Sveits reddet av sine individualiteter. Med sin fartsutbrudd fløy Ndoye over dette møtet. Passer på 1-1, Imeri, fant i mellomtiden målet med sin ofte kirurgiske høyre fot. Når det gjelder Fabien Rieder, var han avgjørende for begge målene, gjenvinning for suksessen til Ndoye og pasningsspiller for Imeri. Denne trioen fortjener like mye ros som Amir Saipi. Ufornøyd i den sveitsiske cupfinalen klarte Lugano-keeperen, ved sin tilstedeværelse, å avlaste et forsvar som ikke alltid var opp til det.

ats/lper

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *