Et «dødshopp» fra 40,5 meter: den rekordstore bragden til norske Ken Stornes! – LINFO.re

Norske Ken Stornes slo verdensrekorden for «dødshopp» ved å skyte ut fra en svimlende høyde på 40,5 meter og så lande … i iskaldt vann.

I denne disiplinen også kalt døds (på norsk) eller death diving (på engelsk), er de mest bemerkelsesverdige bragdene alltid de sprøeste, og det forstår Ken Stornes godt.

Ken Stornes overgår fransk verdensrekordholder

Han gjorde et hopp på 40,5 meter fra en liten plattform på en fjellvegg i Stryn, i hjemlandet. For å gjøre bragden mer spektakulær, bestemmer denne «Adventure Viking» seg for å dykke ned i iskaldt vann. Ken Stornes detroniserer derfor franskmannen Côme Girardot som hadde den gamle rekorden på 34 meters høyde. I tillegg til å etablere en ny verdensrekorddet vil ha fått disse 527 000 abonnentene til å skjelve!

Fantastiske bilder, allerede sett nesten 40 millioner ganger…

Nordmannen delte videoen av dødshoppet på sin konto Instagram. I klippet på noen sekunder står Ken Stornes på en slags hylle festet til siden av et fjell. Før han hopper inn i tomrommet, kaster han først en stein i vannet; en teknikk for å absorbere støtet fra fallet, ellers vil det føles som å treffe betong.
Den erfarne ekstremidrettsutøveren skynder seg deretter frem med armene utstrakt, later som han er på en falsk flate, og krøller seg så sammen for å fullføre sitt utrolige dykk i det iskalde vannet. Når han kommer til overflaten, gir han fra seg et gledesskrik mens teamet hans umiddelbart sprayer ham.

Da han la ut videoen, skrev Ken Stornes i bildeteksten: » Nok en gang bringer vi døds-verdensrekorden tilbake til Norge. Det var galskap! «. Verdensrekorden for kvinner i denne disiplinen holdes faktisk også av en nordmann, Asbjørg Nesje. Bare 23 år gammel fullførte idrettskvinnen et 30,5 meter høyt dykk under verdensmesterskapet i 2023.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *