«Å svømme i kaldt vann er som en sikker måte å få narkotika på»

Den engelske legen Mark Harper vet: regelmessige isbad kan bidra til å bekjempe depresjon, slitasjegikt, diabetes og tarmsykdommer. Han jobber som anestesilege i England og Norge. Begge steder ser han etter åpent vann tidlig på dagen. For han mener at noen minutter i isvann er sunt. Og det liker han godt, sier han Sørtysk Zeitung.

«Som lege forsker jeg på effekten av svømming i kaldt vann på kroppen. Det er bevist at regelmessig svømming i kaldt vann ikke bare reduserer symptomene på slitasjegikt, diabetes eller inflammatoriske sykdommer i tarmen, men kan også hjelpe med psykologisk lidelser som depresjon På den annen side har svømming også stor effekt på mitt psykiske velvære, selv om jeg ikke er deprimert.

«Til å begynne med gjør kaldt vann noen ganger veldig vondt. Men hvis du holder ut, blir hodet ditt gradvis klart. Jeg puster dypt og tar inn det som er rundt meg. Dette er en viktig faktor ved å svømme i kaldt vann: å være ute, nær naturen. Etter to minutter, jeg går tilbake til land, jeg føler at noen har trykket på en tilbakestillingsknapp i hodet mitt. En av svømmevennene mine beskrev det slik: Svømming i kaldt vann minner meg om at jeg lever.

«I tillegg frigjøres dopamin, et lykkehormon. I kaldt vann skjer det samme som når du fnyser kokain. Svømming i kaldt vann er som en fin måte å konsumere narkotika på.»

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *