Estland planlegger å forlate småmynter; inviterer deg til å konsultere innholdet i sparebankene

Prosentvis er én- og tocent-mynter numerisk de største i Estland – 60 % av det totale volumet. Men fordi de er relativt verdiløse, har innbyggerne en tendens til å miste dem eller systematisk fjerne dem fra lommeboken.

Uansett, Bank of Estonia må treffe dem fra tid til annen. Bank of Estonia har konkludert med at det ikke er økonomisk fordelaktig å opprettholde småpenger.

Foreløpig er det anslått at prosessen vil vare i minst halvannet år. Men for at Bank of Estonia ikke skal måtte bestille en ny myntforsendelse fra myntverket igjen, har det blitt lansert en kampanje, innenfor rammen av hvilken innbyggerne inviteres til å undersøke lagrene sine og overlevere myntene . En av dem hadde til og med med seg hele poser.

Latvia bestemmer seg også for hva vi skal gjøre med en og to cent-mynter, og vi er til og med et skritt foran Estland. Bank of Latvia har utarbeidet et lovforslag for å eliminere sirkulasjonen av småpenger. Essensen av ideen er å forlate små mynter, avrunde kjøpesummen til fem eller 10 cent.

For eksempel, hvis mengden av produktene er én euro og to øre, må du betale en rund euro, men hvis det er én euro og tre øre, så én euro og fem øre. Det er viktig å understreke her at dette kun vil gjelde det endelige kjøpesummen, og ikke prisene på selve varene. Denne løsningen vil unngå inflasjon og vil kun gjelde kontantbetalinger.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *